Incediu la un spital din Argeș! Zeci de pacienți au fost evacuați

,
incediu spital
Panica la un spital din Calimenesti, dupa izbucnirea unui incendiu

Mai mulți de pacienți internați la Spitalul de boli cronice din Călimănești, județul Argeș, au fost evacuați, în urma unui incendiu.


In articol:

Pacienții intenați la Spitalul de boli cronice din Călinești au trecut prin clipe de groază în această dimineață după ce un fum gros a cuprins ultimul etaj al clădirii, în urma unui incendiu. Toți cei 32 de pacienți au fost evacuați de urgență după ce pompierii au ajuns la fața loclui.

Icendiu la Spitalul de boli cronice din Călimănești, județul Argeș

În această dimineață, la spitalul de boli conice din Călinești, medicii au sesizat un fum gros, care a cuprins ultimul etaj al  unității medicale. Etajul 1 s-a umplut cu fum, iar cei 32 de pacienți nu au fost evacuați de personalul medical.

Patru dintre bolnavi erau nedeplasabili, astfel fiind transportanți pe brațe din saloane.

Autoritățile au fost sesizate în jurul orei 6 dimineața, când unul dintre asistenți a dat alarma. Sursa incendiului ar fi fost o defecțiune la un aparat de aer condiționat.

„Sursa fumului ar fi un aparat de aer condiționat. Incendiul nu s-a manifestat cu flacără. Este posibil să se fi topit elemente combustibile de la nivelul acestuia. Până la sosirea pompierilor, medicul de gardă a evacuat de la etajul 1 aproximativ 32 de pacienți. Nu sunt vicitime. Era risc de intoxicație dacă incendiul se propaga și, în funcție de evoluția acestuia, posibil să fi fost ceva grav, dar forțele de intervenție s-au deplasat repede la incendiu și nu sunt probleme”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Argeș, Ionuț Tunaru, pentru a Antena 3.

La fața locului au ajuns trei subunități ale ISU Argeș și echipaje de prim-ajutor, potrivit reprezentantului ISU Argeș.

Citeste si: Incendiu la un Spital din Cavnic, Maramureş! Peste 70 de pacienţi au fost evacuaţi

„Acum, forțele ISU au rămas pentru detectarea altor cauze care sunt la fața locului, nu au fost probleme, sursa fumului se pare că ar fi un aparat de aer condiționat la care incendiul nu s-a manifestat cu flacără, ci s-au topit elemente combustibile de la nivelul acestuia. Până la sosirea forțelor de intervenție, medicul de gardă a evacuat de la etajul 1 aproximativ 32 de pacienți. Nu sunt victime!”, a concluzionat Ionuț Tunaru, purtător de cuvânt ISU Argeș, potrivit spynews.ro.

Citeste si: Care ar fi cauzele tragediei petrecute luni la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală? Primele concluzii ale anchetatorilor

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Gabriela Firea a lansat un semnal de alarma! Iata ce pericol major exista in 32 de statii de metrou din Bucuresti!

Criză de muştar Dijon în Franţa

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

FOTO. Incendiu devastator în București! Flăcările au mistuit o șaormerie cunoscută din centrul Capitalei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies