Un incendiu a izbucnit în una dintre cele mai vechi mânăstiri din ţară

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 28 mai 2023, 13:21

Un incendiu a izbucnit în una dintre cele mai vechi mânăstiri din ţară

Sursa: romaniatv.net

Duminică dimineața a avut loc un incendiu la una dintre cele mai vechi mânăstiri din România, Mănăstirea din Podu Coșnei.

Incendiul ce a izbucnit duminică dimineață la Mănăstirea din Podu Coșnei a afectat biserica veche şi un corp de chilii. Autoritățile anunță că flăcările riscă propagarea celor două construcții vechi.

Citește și: O femeie de 86 de ani din Focșani a decedat, în biserică, în timpul slujbei de Înălțare. Totul s-a întâmplat sub ochii credincioșilor

Un incendiu a izbucnit în una dintre cele mai vechi mânăstiri din țară

Incendiu a izbucnit în dimineața zilei de duminică, iar flăcările se ridicau la zeci de metri în jurul construcțiilor vechi, iar posibilitatea de extindere la alte construcții era foarte mare. Autoritățile alături de civili au fost nevoiți să se mobilizeze foarte rapid astfel încât incendiul să fie oprit.

La fața locului au fost trimise 8 autospeciale ale pompierilor, o autoscară mecanică și două ambulanțe SMURD, iar intervenția a fost foarte dificilă din cauza construcției de lemn a bisericii vechi, dar și a corpului de chilii.

Nu au fost persoane afectat de incendiu, însă pagubele materiale sunt foarte mari.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Suprafața pe care incendiul s-a manifestat a fost de 550 de metri pătrați, iar acum pompierii militari lucrează pentru lichidarea ultimelor focare și pentru îndepărtarea elementelor afectate de foc.

Cercetările pompierilor au dus și la motivul pentru care a pornit incendiul, mai exact din cauza unui conductor electric defect. 

Citește și: Care a fost cauza exploziei puternice de la o stație de alimentare cu gaz din Pantelimon. O persoană s-a stins din viață în urma incidentului

Incendiu într-un apartament din Orăștie

Sâmbătă seară a avut loc un incendiu într-un apartament aflat la etajul al doilea dintr-un bloc din Orăștie.

Un apel la 112 a fost efectuat, iar la fața locului a fost trimisă și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean. Au fost observate degajări de fum, iar în timpul misiunii, pompierii au descoperit un bărbat de 40 de ani în apartament.

„Incendiul care se manifesta la unele elemente de mobilier dintr-o cameră, cu mari degajări de fum, a fost localizat și lichidat prompt de către echipajele operative.

În timpul misiunii, pompierii au extras din locuință un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, care se afla în interior în momentul izbucnirii incendiului și care prezenta o ușoară intoxicație cu fum. Bărbatul a fost transportat la UPU Orăștie”, anunță ISU Hunedoara.

Citește și: Cine sunt cei doi bărbați din Mureș care au incendiat un autoturism și apoi au fugit de la locul faptei. Indivizii au fost prinși abia la patru luni după fapta comisă

Surse: romaniatv.netjurnalul.ro

 

Taguri:

Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!