Un copil de trei ani din Texas și-a împușcat mortal sora cu un an mai mare. Adulții aflați în casă credeau că unul din ei supraveghează copiii

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 13 mar 2023, 22:15

Fetița a fost găsită în timp ce adulții care se aflau în casă, în momentul respectiv, răspunseseră la un apel de urgență

Sursa: pexels

Un copil de trei ani, din Texas, și-a împușcat mortal sora cu un an mai mare, cu un pistol semiautomat.

Un copil de trei ani, din Texas, și-a împușcat mortal sora de patru ani,

folosind un pistol semiautomat. Deși incidentul a fost, bineînțeles, fără premeditare, trage un semnal de alarmă cu privire la cultura permisivă în ceea ce privește armele de foc.

Un copil de trei ani, din Texas, și-a împușcat mortal sora

O fată de doar trei ani și-a împușcat sora cu un an mai mare, din greșeală, cu un pistol semiautomat. Conform The Guardian, tragedia arată cât

de periculoasă este cultura care permite armele de foc, în Statele Unite ale Americii.

Fetița a fost găsită în timp ce adulții care se aflau în casă, în momentul respectiv, răspunseseră la un apel de urgență, în jurul orei 19:30, despre un minor care fusese rănit, într-un apartament din suburbia Houston.

Conform declarațiilor șerifului Ed Gonzalez, cei doi copii se aflau în casă cu cinci adulți, printre

care se numărau mama și tatăl vitreg. Mai mult decât atât, adulții erau convinși că cel puțin unul dintre ceilalți îi supraveghează pe copii.

Decesul copilei a fost pronunțat la fața locului, dar, în ciuda tragediei care a avut loc, nu se știe dacă vreunul dintre cei cinci adulți va fi tras la răspundere pentru cele întâmplate.

Citește și: Cine este bărbatul care și-a pus capăt zilelor într-o stație de autobuz din Satu Mare. S-a sinucis împușcându-se în cap

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

„Pare doar o altă poveste tragică a unui copil care a obținut acces la o armă de foc și a rănit pe altcineva. Inimile noastre sunt frânte. Comunitatea este afectată atunci când un copil își pierde viața în acest fel”, a precizat Gonzalez, conform Associated Press.

„Trebuie să vă asigurați armele într-un loc sigur! Trebuie să fie mai mult decât să le spui copiilor să nu se atingă de arme”, a mai declarat acesta.

Calendar Ortodox 27 martie 2023: Ce sărbătoare este azi? Rugăciunea sfântă care alină durerea și suferința

Din ce în ce mai mulți copii din America mor din cauza armelor

În ultimii ani, numărul copiilor care își pierd viața din cauza armelor de foc, în Statele Unite ale Americii, este atât de mare, încât îl depășește pe cel al persoanelor decedate în accidentele de mașină, din cauza bolilor sau din alte motive.

Citește și: „Fata mea. Ce au făcut, au omorât-o?” Crimă oribilă dintr-un exces de furie! Un bărbat din Brașov și-a ucis soția în urma unei dispute

Potrivit organizației non-profit de cercetare și politică Everytown for Gun Safety, aproximativ 19.000 de copii și adolescenți sunt împușcați, uciși sau răniți în fiecare an. Mai mult decât atât, trei milioane de tineri cunosc cel puțin pe cineva care este împușcat sau care a fost martor la astfel de scene sângeroase.

 


Șansa celor cinci copilași de a învăța în școala cât o cămăruță este învățătoarea Maria Ștefănuț, care urcă dealul în fiecare zi, indiferent de vreme.