Un copil de patru ani a intrat in coma dupa ce i s-a facut anestezie la un cabinet stomatologic. Ce a descoperit Ministerul Sanatatii

,

Cabinetul stomatologic din Pitești unde unui copil de 4 ani i s-a făcut rău și a intrat în comă după ce i s-a făcut anestezie nu are aprobată în structura sa de funcționare, conform autorizației sanitare de funcționare, o secție de ATI (Anestezie-Terapie Intensivă), a anunțat Ministerul Sănătății.


In articol:

Cabinetul stomatologic din Pitești unde unui copil de 4 ani i s-a făcut rău și a intrat în comă după ce i s-a făcut anestezie nu are aprobată în structura sa de funcționare, conform autorizației sanitare de funcționare, o secție de ATI (Anestezie-Terapie Intensivă), a anunțat Ministerul Sănătății, relateaza hotnews.

Practic, copilului i s-a făcut anestezie totală, cu toate că acest cabinet nu avea voie, conform autorizației de funcționare, să facă anestezie totală, dacă nu deține și o secție ATI. Cabinetul nu are înscrisă în autorizația sanitară de funcționare obiectul de activitate anestezie-analgo-sedare, precizează Ministerul Sănătății. Clinica a fost amendată de Direcția de Sănătate Publică Argeș cu 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizația de funcționare.

Copilul de 4 ani este în comă la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din București.

O anchetă în acest caz a Ministerului Sănătății și a Direcției de Sănătate Publică Argeș este în derulare. Ancheta inspectorilor sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș a fost demarată la solicitarea Ministerului Sănătății.

Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico–sanitare din unitate.

Copilului de 4 ani i s-a făcut rău luni, la cabinetul stomatologic din Pitești, la scurt timpă după anestezierea totala, iar o asistentă a sunat la 112, băiețelul fiind preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul de Pediatrie din Pitești. De acolo, copilul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" Bucureşti, relateaza hotnews.

Citeste si: Vaduva lui Kobe Bryant, mesaj sfasietor: "Corpul meu refuza sa inteleaga ca nici Gigi nu se mai intoarce niciodata la mine"

Citeste si: Se schimba Legea Educatiei! Modificari majore: scade numarul de copii pe clasa, transportul gratuit pentru elevi

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Biancai i s-a facut rau dupa despartirea de Livian! Gest superb al lui, chiar daca nu mai sunt impreuna! Ce a facut

FOTO - Descoperire epocală în orașul antic scufundat din Egipt: obiecte din secolul al IV-lea î.e. n. păstrate impecabil

Cine este actualul iubit al fiicei lui Liviu Dragnea? Alexandra Dragnea este acuzată că i-a distrus acestuia cariera

Romania e in panica! Ce se intampla in tara din cauza epidemiei de Coronavirus din China

Daniela Crudu a spus adevarul despre cosmarul pe care l-a trait: "Daca nu fugeam ma omora!"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies