Un bebeluș de doi ani ar fi fost agresat fizic de iubitul mamei sale. Micuțul și-a dat ultima suflare în brațele medicilor

Autor: Andreea Buinoschi

Potrivit anchetatorilor, din cauza loviturilor cărora a fost supus, Dominic nu a mai putut să respire

Sursa: observatornews.ro

Dominic, un bebeluș de doar ani, a murit, după ce ar fi fost bătut de iubitul mamei sale, timp de o lună. Manevrele de resuscitare au fost în zadar și a trebuit să fie declarat decesul minorului. 

Un băiat de 21 de ani este acuzat că ar fi bătut, timp de o lună, un bebeluș de doi ani, fiul iubitei sale. Tânărul a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile, după ce, din cauza loviturilor, micuțul nu a mai putut să respire.

Un bebeluș de doi ani ar fi fost bătut de iubitul mamei

Dominic avea doar doi ani și locuia în Brașov.

Timp de o lună, ar fi fost bătut de iubitul mamei sale, până când, din cauza rănilor, nu a mai putut să respire, iar corpul i-a cedat. Acesta a murit luni, 3 iunie, în brațele medicilor, în timp ce încercau să îl resusciteze.

Iubitul mamei copilului nu a dat nicio declarație despre faptele pentru care este acuzat, în timp ce mama lui Dominic i-a luat apărarea acestuia.

„Nu dau nicio declarație. Nu îl bătea”, a spus aceasta, conform observatornews.ro.

Citește și: „Nu mai mișca fetița. A fost o naștere grea”. Daniela Crudu a fost nevoită să nască prematur. Fosta asistentă a ajuns pe masa de operație înainte de termen

Potrivit anchetatorilor, din cauza loviturilor cărora a fost supus, Dominic nu a mai putut să respire de luni, de la ora 04:00.

Tânărul în vârstă de 21 de ani a sunat la 112, în timp ce mama acestuia a luat un taxi și a plecat înainte, pentru a se întâlni cu ambulanța, pe drum.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Manevrele de resuscitare nu au dat niciun rezultat

Din cauza rănilor provocate, copilul nu a mai avut nicio șansă și, în ciuda manevrelor de resuscitare care i-au fost aplicate, nu a mai putut să fie salvat. „În drum spre spital, a întâlnit un alt echipaj doar cu asistent. A oprit echipajul pe strada Mihai Viteazu, s-au început manevrele de resuscitare.

Între timp s-au întâlnit şi cu echipajul cu medic, s-au continuat manevrele de resuscitare, din păcate fără succes”, a precizat Steluța Coțiu, medic Ambulanța Brașov.

În urma cercetărilor efectuate de procurori, a reieșit faptul că Dominic a fost agresat fizic, sistematic, timp de cel puțin o lună. Mai mult decât atât, copilul nu ar fi fost nici hrănit adecvat, deoarece au fost observate modificări la nivelul scheletului, dar și al organelor.

Citește și: Cum a reușit o mamă din Argeș să-și accidenteze propriul copil cu mașina. Fetița de opt ani se află în stare critică: „A luat-o cu mașina pe piept”

„Inculpatul major, care convieţuia cu minorul, i-a aplicat minorului în vârstă de un an şi 7 luni lovituri de o intensitate ridicată. Inculpat a neglijat alimentaţia minorului producându-se modificări scheletice şi organice ca urmare a unei alimentaţii deficitare”, a transmis procurorul Vlad Teodorescu. 

Mama băiatului ar fi locuit alături de tatăl copilului la Londra, dar, în urmă cu mai puțin o lună, l-ar fi părăsit, pentru a veni la Brașov, la tânărul de 21 de ani. Aceasta ar fi fost mai mult plecată de acasă, iar micuțul stătea foarte mult cu tânărul de 21 de ani și mereu se auzeau certuri din locuința lor.