„De ce-i dai viață, dacă îl chinuiești?”. Un bebeluș de doar două luni, din Prahova, a ajuns la spital în stop cardio-respirator, după ce mama nu s-ar fi îngrijit de el corespunzător

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 12 mai 2023, 12:25

Bebelușul este internat la Spitalul de Pediatrie din Ploiești

Sursa: Observatornews.ro

Un bebeluș din Prahova, de doar două luni, a ajuns la spital în stare extrem de gravă, fiind în stop cardio-respirator. De vină pentru cele întâmplate ar fi chiar mama copilului, cea care nu s-a îngrijit de bebeluș așa cum ar fi trebuit.

Un bebeluș de doar luni a ajuns să cântărească mai puțin cu un kilogram de cât avea când a fost născut și asta pare să fie din cauza mamei, care nu a avut grijă de el așa cum ar fi fost normal. Oamenii legii au deschis o anchetă, deoarece declarațiile mamei nu se potrivesc una cu cealaltă.

Un bebeluș din Prahova a ajuns în stop cardio-respirator la spital

Bebelușul este internat la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, în stare extrem de gravă, fiind deshidratat și malnutrit. Acesta a fost resuscitat și dus la Terapie Intensivă. Mama copilului se apără și spune că cel mic a fost dus la spitalul Orășenesc din Urlați.

Chiar și așa, oamenii legii nu se bazează pe ceea ce ea spune. După ce a spus că a mers la spitalul din Urlați, subprefectul județului Prahova a precizat că femeia nu a venit la acel spital.

Citește și: „Mami mă iubește, dar nu poate să mă crească”. Mesajul dureros lăsat de o mamă, pe patul de spital în care și-a abandonat bebelușul, în Italia. „Este o decizie dramatică”

Mai mult decât atât, conform surselor judiciare, femeia este cunoscută cu antecedente penale și nu este o persoană în care să se poată avea încredere. La scurt timp, femeia a venit cu o altă declarație: a mers la spitalul din Urlați, dar nu la ora la care a spus inițial că a fost.

Starea de sănătate a copilului este în pericol

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Managerul Spitalului de Pediatrie a precizat, într-o declarație oferită pentru observatorulph.ro, că starea de sănătate a bebelușului este gravă, fiind atent monitorizat de către personalul medical.

Copilul este în stare gravă, la Terapie Intensivă. Suntem rezervați, la momentul de față, însă, cu privire la un prognostic. A ajuns la noi subnutrit, cu plăgi infectate și foarte murdar. Nu a fost spălat de mamă niciodată.

Starea de sănătate îi este atent monitorizată”.

De asemenea, potrivit sursei menționate anterior, cei doi frați ai bebelușului au fost preluați de Protecția Copilului, fiind vorba de un băiat de un an și jumătate și de o fată în vârstă de trei ani.

Aceștia se află, împreună cu mama lor, într-un centru maternal și vor fi evaluați medical și psihologic, urmând să primească toate îngrijirile de care au nevoie.

În acest caz, DGPASC Prahova s-a autosesizat.

Citește și: Declarația controversată a unui preot din România despre întreruperea de sarcină: „Să spunem lucrurilor pe nume”

Oamenii idn localitatea în care femeia locuiește sunt îngroziți și nu pot înțelege motivul pentru care femeia nu s-a îngrijit de bebeluș: „Doamne fereşte! Dar cum să-l laşi? E un suflet şi ăla! De ce-i dai viaţă dacă îl chinuieşti?”, „Dacă mi l-ar da mie, l-aş lua eu să-l cresc!”; au precizat oamenii, conform observatornews.ro.