Un incident tragic a avut loc luni seara în județul Buzău, unde un copil de doar 13 ani s-a înecat în râul Buzău, în apropierea localității Mărăcineni. Băiatul, care se afla la scăldat, a fost dat dispărut în jurul orei 20:00, moment în care au fost alertate autoritățile.
Pompierii au căutat trupului băiatului peste 4 ore
Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău, echipajele de intervenție s-au deplasat de urgență la locul incidentului cu mai multe autospeciale și ambarcațiuni.
Eforturile echipelor de salvare au fost intense și au durat aproximativ patru ore. Pompierii au încercat să-l localizeze pe copil în apele râului, folosind atât ambarcațiunile, cât și alte echipamente specifice pentru a cerceta fundul râului și malurile acestuia.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: Ce categorie de femei va beneficia de un al 13-lea venit? Unele vor beneficia și de prime de Crăciun!
Citește și: „De oriunde vine, aia ne cere”. Ce a cerut de mâncare Mihaela Cambei la întoarcerea în țară
Manevrele de resuscitare nu au mai fost de folos
Imediat după ce a fost scos din apă, băiatului i-au fost aplicate manevre de resuscitare pe malul râului, echipajele medicale depunând toate eforturile pentru a-l readuce la viață. Din nefericire, toate aceste încercări au fost zadarnice, copilul fiind declarat decedat la locul incidentului.
Moartea copilului a lăsat în urmă o comunitate șocată și îndurerată. Râul Buzău, cunoscut pentru curenții săi puternici, a mai fost scena unor astfel de tragedii de-a lungul timpului, iar acest incident readuce în atenție pericolele pe care le prezintă scăldatul în ape nesupravegheate și neamenajate.
Reprezentanții ISU Buzău au transmis condoleanțe familiei îndurerate și au reiterat importanța respectării măsurilor de siguranță atunci când vine vorba de scăldat în râuri sau alte ape curgătoare.
Acest incident tragic adaugă o nouă tragedie pe lista înecurilor înregistrate în apele din România, și ridică din nou problema educației privind siguranța în apă, dar și a lipsei unor măsuri mai stricte în zonele cunoscute ca fiind cu pericol de înec.