Un avion al companiei Singapore Airlines a aterizat de urgență după ce a pierdut altitudine! O persoană decedată și zeci de răniți la bordul aeronavei

Autor: Andrei Costanda

Un zbor al Singapore Airlines a întâmpinat turbulențe severe și a fost nevoit să aterizeze de urgență.

Sursa: Spice News

Un zbor al Singapore Airlines de la Londra la Singapore a întâmpinat turbulențe severe, forțând o aterizare de urgență la Bangkok și rezultând în moartea unei persoane și rănirea altor zeci de pasageri.

O tragedie aeriană s-a produs recent la bordul unei aeronave a Singapore Airlines, când un avion Boeing 777-300ER, care zbura de la Londra la Singapore, a întâmpinat turbulențe severe, forțând o aterizare de urgență la Bangkok. Incidentul s-a soldat cu moartea unei persoane și rănirea altor zeci de pasageri.

Aterizare de urgență la în Bangkok

Compania Singapore Airlines a confirmat incidentul într-o postare pe Facebook, precizând că „există răniți și un deces la bordul avionului Boeing 777-300ER”. Avionul a aterizat în siguranță pe aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok la

ora locală 15:45, unde autoritățile thailandeze au trimis imediat ambulanțe și echipe de urgență pentru a acorda primul ajutor pasagerilor răniți.

Ministrul Transporturilor din Singapore, Chee Hong Tat, a anunțat că guvernul va oferi asistență pasagerilor afectați și familiilor acestora. Deși turbulențele sunt fenomene comune în timpul zborurilor, astfel de incidente grave, soldate cu decese, sunt rare. Încă nu se știe exact ce a cauzat turbulențele atât de severe în acest caz particular.

Relatările pasagerilor descriu momentele de panică și haos la bordul aeronavei.

„Deodată, avionul a început să se încline și au fost zgâlțâituri, așa că am început să mă pregătesc pentru ceea ce urma să se întâmple, și foarte brusc a fost o cădere foarte dramatică, astfel încât toți cei care erau așezați și nu purtau centura de siguranță au fost aruncați imediat în plafon” a declarat Dzafran Azmir, un student de 28 de ani aflat la bordul zborului, pentru Reuters.

Citește și: Cât costă un sejur de 5 nopți, pentru două persoane, în Halkidiki, în luna iunie! O noapte de cazare pornește de la 200 de lei

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Citește și: Cât costă un sandviș la restaurantul lui Dragoș Neacșa? Oamenii sunt uimiți de prețuri: „Ar trebui să fie arestați!”

Cădere în gol de 1800 de metri

În urma incidentului, autoritățile aeronautice din Singapore și Thailanda colaborează pentru a investiga cauzele și circumstanțele exacte ale turbulențelor. Experții în aviație sugerează că avionul ar fi putut intra într-un gol de aer, o zonă de aer rarefiat care poate provoca scăderi bruște și severe de altitudine.

Potrivit declarațiilor oficiale ale companiei aeriene, turbulențele puternice au determinat o scădere bruscă a altitudinii aeronavei, aceasta pierzând 1800 de metri în doar trei minute. Incidentul a avut loc în timp ce avionul se afla la o altitudine de aproximativ 11.277 de metri.

Turbulențele severe reprezintă un pericol major în aviație, deși incidentele grave sunt rare. Aceasta demonstrează importanța respectării măsurilor de siguranță la bord, inclusiv purtarea centurilor de siguranță în orice moment în timpul zborului.

Singapore Airlines a transmis condoleanțe familiei persoanei decedate și și-a exprimat regretul pentru incidentul nefericit. Compania a subliniat că prioritatea lor este siguranța și binele pasagerilor, și că vor face tot posibilul pentru a sprijini pe cei afectați de acest incident.

Acest incident subliniază riscurile neprevăzute ale călătoriilor aeriene și ne reamintește de importanța măsurilor de siguranță la bord. Ancheta în curs va încerca să elucideze detaliile acestui eveniment tragic, iar autoritățile vor lua măsuri pentru a preveni repetarea unui astfel de incident în viitor.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!