Uluitoarea poveste a artistei geniale cu sute de personalități

Kim Noble, în vârstă de 59 de ani, este o artistă din Marea Britanie al cărei studio este umplut cu opere de artă realizate de diferiți pictori.

Aproape zilnic ea găsește pânze noi pictate de artiști necunoscuți, cu stiluri diferite. Deși mulți oameni susțin că au văzut-o pictându-le, Kim nu pare să își amintească absolut nimic. Asta pentru că ea este un artist cu mai multe personalități.

Boala psihică pe care o are Noble se numește tulburare de identitate disociativă (TID), o tulburare mentală cauzată de traume grave care împarte identitatea unei persoane în mai multe alter ego-uri. Ea poate identifica 20 de persoane interschimbabile care trăiesc într-un singur corp și cel puțin 14 dintre acestea au arătat talent pentru pictură.

Patricia, personalitatea dominantă actuală a lui Noble, este conștientă de starea ei și a lucrat la clasificarea diferitelor tablouri create de toți ceilalți artiști.

Totul a început atunci când terapeutul i-a sugerat se se dedice pictatului, sperând că acest lucru va ajuta toate personalitățile să se împace. Lucrările sale au fost expuse la galerii ca Zebra One Gallery din Londra, unde s-au strâns fonduri pentru Fundația pentru Sănătatea Mintală.

Unicitatea și stilul pe care fiecare pictor le arată în fiecare pânză fac ca lucrările lui Noble să fie atât de interesante și de unice. Din cauza condiției sale, ea nu este capabilă să precizeze în mod clar mesajul transmis sau cine a făcut exact ceea ce face, dar Patricia este capabilă să urmărească ceea ce face fiecare pictor, analizând tehnicile și temele folosite în ilustrații. Acestea sunt unele dintre lucrările fiecărei personalități:

Ken

Kim este un bărbat homosexual de 20 de ani, al cărui stil constă dintr-o tehnică mai complicată și mai bruscă. El lasă straturi groase de vopsea acrilică pentru a forma fețe și cadavre. El nu este conștient de toate celelalte personalități care împărtășesc corpul lui Kim.

Patricia

Patricia este cea mai dominantă personalitate din corpul lui Noble. Ea este cea care vorbește de obicei și cea care se ocupă de fiica lui Noble. Nu are nici o amintire a traumei care a dus la despicarea tuturor alter ego-urilor. Picturile ei sunt delicate, adesea ilustrând peisaje.

Bonny

Figura mamei. Până acum ceva timp, înainte ca Patrica să preia controlul, ea era cea mai dominantă personalitate. Stilul ei este mai abstract și folosește figuri diferite pentru a compune lucrările ei.

Mimi

Mimi este o tânără care face picturi copilărești, de obicei peisaje.

Anon

A fost numită în acest fel de către celelalte personalități pentru că nu și-a dezvăluit numele. În pictură, descrie figuri spirituale și mistice, de obicei cu straturi groase de vopsea albă pe fundaluri întunecate.

Abi

Utilizează fundaluri simpliste, cu un singur ton, pentru a evidenția ilustrațiile ei realiste. Ea este pe deplin conștientă de existența tuturor celorlalte personalități, precum și de tulburarea ei de identitate.

În 2010, Oprah a făcut un interviu cu ea, întâlnindu-se cu Patricia, Ken și Salome.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate