ULTIMA ORA: Metrorex declanseaza GREVA GENERALA pe perioada NEDETERMINATA! Cand va incepe

Anuntul a fost facut de curand.

Potrivit sindicalistilor de la Metrou, incepand cu ziua de miercuri, 21 noiembrie, se va declansa greva general ape perioada nedeterminata, intre orele 4:00 – 16:00.

„In urma interventiei administratiei precum si a interpretarii Legii 62/2011, nu a fost insusita ideea ca activitatea metroului este o activitate continua, asadar suntem nevoiti sa amanam greva propriu-zisa cu minim doua zile. Astfel Consiliul General USLM a fost intrunit si a hotarat continuarea conflictului colectiv de munca prin greva generala incepand cu ziua de miercuri, 21.11.2018, intre orele 04.00-16.00, pe perioada nedeterminata. Consideram de asemenea ca aceste doua zile ajuta la dezamorsarea conflictului colectiv de munca pentru a evita neplacerile publicului calator”, a transmis Ion Radoi, presedintele Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM), printr-un comunicat de presa, potrivit mediafax.ro.

Joi a avut loc o greva de avertisment, intre orele 04:00 – 06:00, interval de timp in care trenurile nu au circulat. Inca de la inceputul saptamanii, Consiliul General al USLM (Unitatea – Sindicatul Liber Metrou) a respins ultima oferta de crestere salariala lansata de Metrorex si a decis continuarea conflictului de munca.

Acceptarea majorarilor salariale cerute de sindicalistii de la Metrou, care au delansat conflictul de munca, ar duce la o crestere a pretului biletului la 4 lei, de la 2,5 lei pentru o calatorie, a declarat miercuri seara, ministrul Transporturilor, Lucian Sova. „Asa ceva nu poate fi acceptat”, a spus ministrul, care i-a avertizat pe sindicalisti ca fiecare ora care trece fara a fi semnat contractul colectiv de munca inseamna o scadere de un procent din majorarile salariale convenite.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate