Ultima ora! Cu cat vor creste pensiile? "Degeaba cresti pensiile daca nu poti sa le platesti!"

Premierul Ludovic Orban afirmă că o creştere cu 40% a punctului de pensie, aşa cum prevede legea pensiilor adoptată de PSD, "ar fi fost foarte dificilă şi în condiţii de normalitate economică”

Premierul Ludovic Orban afirmă că o creştere cu 40% a punctului de pensie, aşa cum prevede legea pensiilor adoptată de PSD, "ar fi fost foarte dificilă şi în condiţii de normalitate economică” şi afirmă că pensiile vor creşte "realist, pe baza sustenabilităţii economice”.

"Urmărim să creştem pensiile. Obiectivul nostru este, în schimb, să creştem pensiile cu cât putem în mod real. Lucrul ăsta nu pot să-l spun acum. Cu cât putem în mod real (...) pentru că degeaba măreşti pensiile dacă după aia nu poţi să le plăteşti, putem să facem şi noi ca PSD, mărim pensiile după care dăm drumul la inflaţie”, a spus Orban, luni seară, la Digi 24.

Citeste si: Somajul tehnic se plateste si dupa 1 iunie, dar nu ca pana acum. Ce se schimba

Citeste si: Ultima ora! Cresc pensiile! Declaratiile primului ministru: "Vom creste pensiile, dar..."

Orban a adăugat că, în ceea ce priveşte punctul de pensie, "creşterea cu 40% ar fi fost foarte dificilă şi în condiţii de normalitate economică”.

Primul ministru a explicat şi care ar fi impactul aplicării legii adoptate de PSD cu privire la majorarea punctului de pensie, el arătând că este vorba despre un impact bugetar de 52 de miliarde de lei pentru anul 2021 şi de aproximativ 83-84 de miliarde de lei pentru anul 2022.

"Noi avem investiţii anul ăsta de 52 de miliarde”, a spus Orban.

Primul ministru a afirmat că va face anunţul privind creşterea pensiilor atunci când Guvernul va avea informaţiile pe baza cărora se va lua decizia cu privire la majorarea punctului de pensie.

Citeste si: Orban, un nou anunț despre pensii! Ce se întâmplă din septembrie

Citeste si: S-au majorat salariile! Cine sunt romanii care se bucura de venituri mai mari

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate