Uleiul de cocos - un supliment pentru sanatate si alimentatie

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 05 apr 2018, 11:35

Uleiul de cocos sau alimentul care este bun la toate pentru ca este tot mai folosit si recomandat, avand proprietati multiple dovedite pentru sanatate parului sau a pielii, este un produs, care, datorita beneficiilor lui este greu de egalat de catre un alt produs.

Considerat un medicament natural, care te poate ajuta in diferite probleme ale stomacului, dar si un mare ajutor in curele de slabire, uleiul de cocos este cunoscut si sub denumirea de ulei de cocos virgin, efectele sale fiind diferite deoarece si modalitatea de obtinere este diferita.

Ce este uleiul de cocos virgin?

Uleiul de cocos este o sursa bogata si naturala de grasimi saturate pentru ca 90% dintre acizii grasi pe care ii contine sunt saturati. Nu sunt substante nocive pentru sanatate, ci chiar sunt benefice pentru sanatatea cardiovasculara. 

Uleiul de cocos virgin este presat la rece, nerafinat si nedezodorizat deoarece isi pastreaza active si intacte principiile, cat si aroma nucii de cocos.  Este obtinut prin presarea la rece din pulpa fructului proaspat. 

Diferenta intre uleiul de cocos virgin si cel obisnuit fiind data de metoda de extractie, modalitatea de obtinere.

Unde se poate folosi uleiul de cocos?

Datorita beneficiilor multiple, uleiul de cocos poate avea intrebuintari diferite, de la cosmetica, pana la preparate in bucatarie, asa ca, iata cum iti recomandam sa il folosesti pentru fiecare domeniu in parte.

Ulei de cocos in cosmetica poate fi folosit astfel:

Tratament impotriva vergeturilor ramase in urma unei sarcini sau in urma unor pierderi masive in greutate. Uleiul se foloseste prin masaj local, pe zonele care au fost afectate;

Functioneaza impotriva matretii, dar se poate folosi si ca balsam pentru par. Se poate aplica pe parul umed, se maseaza, apoi se clateste cu apa calduta. 

Poate curata dintii daca este folosit intr-un tratament impreuna cu o pasta de dinti, dar si cu ulei vegetal de menta si praf de copt. 

Îmbunatateste pielea calcaielor crapate, dar si a ranilor superficiale, in detrimentul altor creme reparatoare cumparate din farmacii. 

Trateaza infectiile cu ciuperca, chiar candida si se poate folosi sub forma unui unguent local.

Poate fi un bun demachiant sau chiar un ajutor impotriva cearcanelelor deoarece imbunatateste vizibil aspectul pielii din jurul ochilor. 

Calmeaza mancarimile pielii cauzate de muscaturi de insecte, se aplica local in zonele afectate.

Ulei de cocos in alimentatie poate fi folosit astfel:

Poti inlocui cu succes untul sau margarina ori alte uleiuri care au grasimi cu untul de cocos. Se poate folosi unt de cocos in prajituri, salate, ceai, dar si in lapte deoarece creste absorbtia antioxidantilor.

Untul de cocos poate fi folosit si in stare pura, simplu, pe o felie de paine, dar nu mai mult de 1,2 lingurite pe zi. 

Consumul de ulei de cocos poate reprezenta o sursa de energie, creste absorbtia proteinelor, nutrientilor, dar si a proteinelor. Poate fi adaugat si in shake-uri sau smoothie-urilor proteice zilnice, dar si in prepararea batoanelor nutritive si energizante.

Poate fi folosit si impotriva durerilor in gat sau impotriva tusei.

Înlocuieste zaharul din cafea cu o lingurita de unt de cocos si vei obtine o cafea mai cremoasa.

Prepara maioneza de casa cu ulei de casa. Acelasi proces pe care il folosesti si in prepararea maionezei obisnuite, doar inlocuieste uleiul de floarea soarelui. 

Aplica un strat subtire de ulei de cocos pe coaja oualor si le vei oferi o rezistenta de pana la doua saptamani. Aceasta modalitate functioneaza datorita faptului ca uleiul patrunde in porii din coaja si ii acopera, astfel ca nu vor mai lua contact cu aerul.

 

Taguri: