UK: Regina Elisabeta a II-a a avut cancer în ultimii ani: „Adevărul este că Majestatea Sa a știut întotdeauna că timpul care i-a mai rămas era limitat”

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 nov 2022, 16:49

UK: Regina Elisabeta a II-a a avut cancer în ultimii ani: „Adevărul este că Majestatea Sa a știut întotdeauna că timpul care i-a mai rămas era limitat”

Sursa: Ranald Mackechnie/Courtesy of Buckingham Palace, pennlive.com

Conform presei din Marea Britanie, în ultimii ani ai vieții, Regina Elisabeta a II-a a avut cancer. Informațiile au fost menționate într-o nouă biografie despre viața fostului monarh.

Potrivit unui extras biografic publicat în Daily Mail, relatează Insider,

Regina Elisabeta a II-a, care a decedat pe data de 8 septembrie, a avut cancer osos.

Regina Elisabeta a II-a ar fi avut cancer osos

Gyles Brandreth a lansat ”Elizabeth: An Intimate Portrait”, unde a menționat faptul că Regina Elisabeta a II-a a avut o formă de cancer al măduvei oaselor, chiar în ultima parte a vieții sale, numită mielom multiplu.

Gyles Brandreth ar fi una dintre persoanele apropiate ale Regelui Charles al III-lea, fiind un fost membru al Parlamentului Regatului Unit. Acesta susține că a auzit vorbindu-se despre boala de care suferea Regina Elisabeta a II-a, iar acest lucru „ar explica oboseala și pierderea în greutate ”, dar și „problemele de mobilitate”.

„Adevărul este că Majestatea Sa a știut întotdeauna că timpul care i-a mai

rămas era limitat. A acceptat acest lucru cu toată grația la care te-ai aștepta”, a menționat Gyles Brandreth.

Citește și: Meghan Markle vrea să discute cu Regele Charles al III-lea. Moartea reginei a dus la o reapropiere în familia regală

Deși s-au știut câteva amănunte despre problemele de sănătate pe care fostul monarh le-a avut, nu s-au oferit prea multe detalii și nici ceea ce

s-a spus nu a fost foarte amănunțit. În ultimul său an de viață, regina a fost nevoită să amâne mai multe evenimente, deoarece starea de sănătate nu îi permitea să le onoreze.

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Ultima apariție publică a reginei a ridicat multe semne de întrebare

Cu doar două zile înainte de a deceda, Regina Elisabeta a II-a a avut ultima sa apariție publică. Atunci, toată lumea a observat cum aceasta avea o pată mare, vânătă, pe mână și era vizibil slăbită.

Chiar și așa, în weekend-ul de dinaintea morții acesteia, Dr. Iain Greenshields a declarat că suverana era „într-o formă fantastică”,  dar și „vie și atrăgătoare.”

Conform Daily Mail, la sfârșitul după-amiezii zilei de 7 septembrie, a început să se discute despre detaliile Operațiunii London Bridge, denumire dată pentru perioada imediat următoare decesului monarhului Marii Britanii, însă acest lucru nu a fost făcut public.

Pe data de 8 septembrie, la ora 12:32, ora 14:32 a României, Palatul Buckingham a emis o declarație prin care spunea că medicii sunt îngrijorați cu privire la starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a. La ora 18:30, ora 20:30 a României, s-a anunțat decesul Majestății Sale.

Premierul britanic Liz Truss demisionează după un eșec bugetar. A fost în funcție doar 44 de zile

Citește și: Ce se întâmplă după ce moare Regele Charles al III-lea. Planurile sunt deja puse la punct

Înainte ca aceasta să treacă în neființă, la căpătâiul ei, s-au adunat mai mulți membrii ai familiei, iar Prințul Harry a fost fotografiat intrând pe porțile Castelului Balmoral, acolo unde a decedat regina, după ce aceasta a murit.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va avea loc pe data de 6 mai 2023, la Westminster Abbey.