Uitați de lume, prinși în războiul altora, duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”

Author: Oana Picerea

Uitați de lume, prinși în războiul altora

Sursa: Kanal D

Emisiunea de reportaje ”Asta-i România!” ne invită să urmărim, duminică, de la ora 14:30, la Kanal D, situația dramatică prin care sunt nevoiți să treacă de ceva timp, locuitorii din zona satelor de la Dunăre, de când războiul din vecini și dronele rusești le tulbură liniștea.

Delta Dunării, un loc de vis în care, până mai ieri, numai păsările, vântul și valurile Dunării sparte de mal se mai auzeau,  a ajuns unul în care oamenii traiesc spaimele razboiului de la granita.

Uitați de lume, prinși în războiul altora

 Uitați la marginea civilizației, localnicii sunt de  câteva zile personaje principale în jurnalele de știri din toată Europa. Bieții oameni, care încă mai beau apă din Dunăre și merg pe drumuri de pământ, stau acum cu frica în sân și cu ochii spre cer, de teamă să nu se  întâmple vreo nenorocire.

Autoritățile emit mesaje Ro-Alert în zonele cu risc și ii sfătuiesc pe oameni să se ascundă în beciuri sau în buncarele improvizate de militari.

Citește și: De la bal, la spital! Românii și-au împărțit pumni și picioare cu autoritățile pe litoral. Cum arată retrospectiva unei veri pe cinste?

Echipa emisiunii ” Asta-i România!” ajunge duminică în Plauru, un sătuc tulcean.

De când resturi de drone au căzut peste tot în jurul satului, oamenii nu mai au liniște. Trăiesc cu frică și tresar la orice sirenă, alarmă sau zgomot mai puternic, și nu e zi sau noapte să aibă parte de liniște.

Citește și: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare

Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor. Anunțul a luat prin surprindere milioane de părinți

Tot duminică, la ”Asta-i România!”, îl revedem, prin intermediul emisiunii, pe George Chirilă, bărbatul cu două soții surori și 16 copii, care trece acum prin cea mai neagră perioada a vieții lui. Bărbatul visa să trăiască în armonie împreună cu familia sa, în <tribul> pe care și-l crease singur, independent de lume, dar n-a fost să fie așa. Copiii, care până mai ieri nu-i ieșeau din cuvânt, au decis rând pe rând să  lase în urmă casa părintească iar plecarea lor la oraș a întors pe dos universul bărbatului care a uimit o țară întreagă cu stilul lui de viață. 

               Nu ratați dumincă, de la ora 14:30, o ediție impresionantă ”Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, numai la Kanal D.

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!