UE nu va accepta niciodata anexarea anuntata de Rusia

,
UE nu va accepta niciodata anexarea anuntata de Rusia

UE nu va accepta niciodata anexarea anuntata de Rusia

[Sursa foto: PixaBay]

Moscova sărbătorește rezultatul referendumurilor simulate - dar cancelarul Scholz nu-l acceptă

Moscova sărbătorește rezultatul referendumurilor simulate- dar cancelarul Scholz nu-l acceptă. Nimic nu se va schimba în ceea ce privește sprijinul Germaniei pentru Ucraina, a spus el.

În același timp, Scholz l-a avertizat pe Putin împotriva folosirii bombelor nucleare. Pentru cancelarul german Olaf Scholz, "referendumurile" organizate de Rusia în patru teritorii ucrainene ocupate nu schimbă cu nimic politica germană. "Nu vom accepta rezultatul acestor referendumuri și vom continua să sprijinim Ucraina cu o forță nedisimulată", a declarat politicianul SPD într-un interviu acordat publicației "Neue Osnabrücker Zeitung". Rusia a raportat că a existat un nivel ridicat de sprijin pentru aderarea la Rusia în cadrul "referendumurilor" din regiunile Donețk, Luhansk, Zaporizhzhya și Kherson. Președintele rus Vladimir Putin intenționează să se adreseze vineri Parlamentului rus. El a subliniat, înainte de începerea simulărilor de referendumuri, că regiunile se vor afla ulterior în totalitate sub protecția Rusiei.

UE nu va accepta niciodata anexarea anuntata de Rusia

UE nu va accepta niciodata anexarea anuntata de Rusia

[Sursa foto: PixaBay]

Nici UE nu recunoaște "referendumurile"

Referendumurile false sunt criticate ca fiind o încălcare a dreptului internațional. Acestea nu sunt recunoscute la nivel mondial, deoarece au fost organizate cu încălcarea legilor ucrainene și internaționale și fără respectarea standardelor democratice minime.Există

o serie de rapoarte care arată că votul a avut loc sub amenințarea violenței și a intimidării. Reprezentanții autorităților de ocupație au mers din ușă în ușă pentru a colecta voturi. Potrivit observatorilor, aceștia au fost adesea însoțiți de forțe armate rusești.Uniunea Europeană nu recunoaște nici ea rezultatul referendumurilor false. "UE condamnă organizarea de "referendumuri" ilegale și rezultatele lor falsificate", a scris pe Twitter reprezentantul UE pentru afaceri externe, Josep Borrell.

Președintele Consiliului UE, Charles Michel, a făcut comentarii similare pe Twitter: "Referendumuri false. Rezultate false. Nu recunoaștem nici una, nici alta."

Liderii UE il privesc pe Putin ca pe un disperat

"Act de disperare "Scholz l-a avertizat de urgență pe Putin împotriva folosirii bombelor nucleare. Întrebat dacă Putin și-ar putea pune în aplicare amenințările, el a răspuns în interviu: "Cine știe? Dar, la fel ca președintele american Joe Biden, vreau să spun foarte clar Rusiei: "Lăsați-o în pace!" Scholz a descris mobilizarea parțială din Rusia drept un "act de disperare". A fost o "reacție oarecum panicată" la eșecurile armatei ruse în estul Ucrainei. Odată cu mobilizarea parțială, guvernul rus a provocat tulburări. "Putin înșiră greșeală după greșeală", a spus el. El ar putea pune capăt războiului imediat "prin retragerea trupelor sale și apoi să se concentreze asupra discuțiilor cu Kievul". În legătură cu livrările de arme din Germania, Scholz a subliniat că artileria grea, lansatoarele multiple de rachete și tancurile antiaeriene Gepard deja livrate au avut deja o contribuție importantă la succesele trupelor ucrainene.

UE nu va accepta niciodata anexarea anuntata de Rusia

UE nu va accepta niciodata anexarea anuntata de Rusia

[Sursa foto: PixaBay]

"Nu mergem singuri"

În ceea ce privește cererea de tancuri de luptă și vehicule de luptă pentru infanteria germana, Scholz a făcut din nou referire la schimbul de inele cu țări partenere precum Cehia, Slovacia, România și Grecia. Acest lucru ar permite livrarea a 100 de tancuri de luptă și vehicule de luptă de infanterie către Ucraina. El s-a declarat surprins "de faptul că unii critici se comportă ca și cum am fi furnizat doar căști", dar poziția guvernului german a fost clară: "Nicio acțiune unilaterală". Și așa va rămâne", a spus Scholz. Situația din Ucraina a fost foarte dinamică și a trebuit să fie reevaluată din nou și din nou. Dar cursul rămâne clar: "Germania sprijină Ucraina în măsura în care poate și, în același timp, face totul pentru a preveni un conflict direct între NATO și Rusia. Aceasta este baza tuturor deciziilor și corespunde, de asemenea, voinței cetățenilor.

Citeste si: Kremlinul anunță anexarea vineri

Citeste si: Anexare grabita de Rusia. Ce are Kremlinul nou de zis

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

6500 oameni au murit pentru Cupa Mondiala din Qatar! Chiar asa e?

Urmașul lui Marcello Lippi pe banca naționalei de fotbal a Chinei este acuzat de corupție și riscă o pedeapsă exemplară

6500 oameni au murit pentru Cupa Mondiala din Qatar! Chiar asa e?

Bulgaria va fi lăsată în urmă pentru Schengen? E decuplată de România!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies