Kremlinul anunță anexarea vineri

,
Kremlinul anunță anexarea vineri

Kremlinul anunță anexarea vineri

[Sursa foto: PixaBay]

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, vrea să oficializeze încă de mâine anexarea a patru teritorii ucrainene

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, vrea să oficializeze încă de mâine anexarea a patru teritorii ucrainene. Acordurile urmează să fie semnate în cadrul unei ceremonii la Kremlin.

După aceea, Putin va ține un discurs. Rusia intenționează să finalizeze vineri anexarea oficială a celor patru regiuni controlate de Rusia în Ucraina. În cadrul unei ceremonii care va avea loc la prânz la Kremlin, în prezența șefului statului Vladimir Putin, urmează să fie semnate acordurile privind încorporarea acestor regiuni în Federația Rusă, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Putin va ține un "discurs cuprinzător" în cadrul ceremoniei.

Occidentul nu recunoaște rezultatele

Aprobarea separatiștilor de acolo este că majorități covârșitoare au votat în favoarea anexării în cadrul referendumurilor simulate. Ucraina și Occidentul nu recunosc voturile. Referendumurile" din regiunile Luhansk și Donețk din estul Ucrainei și din regiunile Zaporizhzhya și Kherson din sudul Ucrainei, care au durat mai multe zile, s-au încheiat marți. Miercuri, liderii separatiștilor de acolo i-au cerut oficial lui Putin anexarea.

Kremlinul anunță anexarea vineri

Kremlinul anunță anexarea vineri

[Sursa foto: PixaBay]

Pregătiri pentru ceremonia de la Moscova

Liderii separatiști au sosit deja la Moscova pentru executarea anexării, au anunțat agențiile de presă rusești. În capitala rusă se fac pregătiri pentru ceremonie. Autoritățile au anunțat închiderea străzilor din centru, în special în jurul Pieței Roșii.

Administratorii numiți de Moscova în Kherson și Luhansk nu vor să piardă timp după încheierea referendumurilor simulate. Aceștia au depus o cerere de anexare la președintele Putin. Liderii separatiștilor pro-ruși din regiunile ucrainene Luhansk și Kherson au cerut liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, anexarea acestor regiuni, așa cum era de așteptat."(...) Vă cer să luați în considerare chestiunea anexării Republicii Populare Luhansk la Rusia în calitate de membru al Federației Ruse", a declarat liderul separatist din Luhansk, Leonid Passetschnik, într-un mesaj publicat pe serviciul online Telegram.

Liderul separatist din Kherson, Vladimir Saldo, a exprimat sentimente similare după încheierea "referendumurilor" în patru zone ale Ucrainei ocupate de Rusia. Passetschnik a continuat: "Suntem conștienți de legătura istorică, culturală și spirituală cu poporul multinațional al Rusiei". El a adăugat că locuitorii din regiunea sa au "visul" de a se întoarce în "portul natal" al Rusiei. Cu puțin timp înainte, Passetschnik anunțase că se va deplasa la Moscova împreună cu liderul pro-rus din regiunea Donețk, Denis Pușilin, pentru a oficializa "anexarea" la Rusia.

Kremlinul anunță anexarea vineri

Kremlinul anunță anexarea vineri

[Sursa foto: PixaBay]

Zelensky vorbește de farsă

Autoritățile pro-ruse au raportat marți victorii în așa-numitele referendumuri din patru regiuni ucrainene ocupate de Rusia. Potrivit raportului, majorități covârșitoare au votat în favoarea anexării de către Rusia. Politicienii occidentali au descris voturile ca fiind ilegale. Președintele ucrainean Volodymyr Selensky a vorbit despre o "farsă". Pe de altă parte, Saldo, liderul pro-rus din Kherson, a vorbit despre un proces electoral "perfect legal". Acesta a făcut referire la dreptul la autodeterminare al popoarelor prevăzut în Carta ONU. Saldo anunțase anterior că îi va cere lui Putin anexarea "cât mai curând posibil".

Cele două camere parlamentare rusești intenționează să decidă asupra anexărilor luni și marți. Potrivit agenției de stat Tass, șeful parlamentului, Viaceslav Volodin, a declarat că Duma și-a schimbat programul și se va reuni în sesiuni plenare în ambele zile.Anterior, președintele Consiliului Federației, Valentina Matviyenko, a declarat că camera superioară a parlamentului ar putea decide asupra aderării teritoriilor ucrainene ocupate la Rusia în sesiunea sa ordinară de marți. Anterior, în mass-media au existat speculații potrivit cărora președintele Vladimir Putin ar putea anunța oficial anexarea regiunilor Donețk, Luhansk, Zaporizhzhya și Kherson încă de vineri, într-un discurs rostit în fața celor două camere ale parlamentului.

Citeste si: Anexare grabita de Rusia. Ce are Kremlinul nou de zis

Citeste si: Ce spune Raed Arafat despre un posibil atac nuclear în Ucraina. La ce trebuie să se aștepte România: ”E normal să ne pregătim pentru orice scenariu”

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

De 1 Decembrie, Kanal D sărbătorește românește, cu Știrile Kanal D!

Final de poveste: Huracán Sterrato va fi ultimul 'supercar' Lamborghini cu propulsie exclusiv pe benzină

De 1 Decembrie, Kanal D sărbătorește românește, cu Știrile Kanal D!

Industria 4.0: Un institut caută riscuri de criminalitate cibernetică!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies