Ucrainenii au publicat imagini cu muniție românească folosită în războiul cu Rusia! Reacția ministrului Economiei

,
Munitie romaneasca in Ucraina

Muniție românească în Ucraina?

[Sursa foto: captura Twitter]

Pe un cont de Twitter au apărut imagini cu muniție românească folosită de ucraineni în războiul cu Rusia.


In articol:

Ministrul Economiei, Florin Marian Spătaru, a reacționat și a afirmat că s-au făcut verificări și că nu există informații potrivit cărora respectiva muniție ar fi fost livrată din România.

„E o imagine apărută pe net. Am demarat niște verificări și sub nicio formă nu avem informații că acea muniție ar fi fost livrată din România.

Acel simbol nu are legătură cu România”, a declarat ministrul Economiei, Florin Marian Spătaru, citat de digi24.ro.  

Imaginile au fost publicate pe contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker, care s-a specializat de la începutul războiului dus de Rusia în Ucraina în agregarea tuturor clipurilor și fotografiilor publicate pe internet legate de respectivul conflict armat.

Obuzele prezentate în imagini ar fi produse de compania națională Romarm în 2022, fiind de calibrul 122 m. Armata ucraineană le folosește pentru obuzierele autopropulsate 2S1 Gvozdika, pe care le deține.

Ce spune Zelenski după atacurile ruse de la centrala nucleară de la Zaporojie

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a discutat cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, după atacurile Rusiei la centrala nucleară Zaporojie.

"Am vorbit astăzi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel. L-am informat cu privire la situaţia de pe câmpul de luptă, despre ameninţarea creată de Rusia prin atacul la centrala nucleară Zaporojie.

Nu există vreo naţiune în lume care să se poată simţi în siguranţă atunci când un stat terorist trage asupra unei centrale nucleare.

Doamne fereşte, dacă se întâmplă ceva ireparabil, nimeni nu va opri vântul care va împrăştia contaminarea radioactivă.

Drept urmare, este necesar chiar acum un răspuns principial al comunităţii internaţionale după aceste atacuri ale Rusiei asupra centralei nucleare Zaporojie, cea mai mare din Europa", a declarat Volodimir Zelenski.

"Orice atac asupra unei centrale nucleare este un act sinucigaș", a declarat șeful ONU Antonio Guterres într-o conferință de presă în Japonia.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Georgiana Rodriguez, logodnica lui Cristiano Ronaldo, dezvăluiri tulburătoare despre cel mai dureros moment din viața ei: „O parte a inimii mele s-a rupt”

Înalt oficial din Rusia: NATO planifică acțiunile Ucrainei. Ne amenință cu arsenalul lor nuclear

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

SUA și Coreea de Sud au lansat patru rachete în largul coastei Peninsulei Coreene, după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neanunțată deasupra Japoniei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies