Ucraina şi-a închis graniţele cu România şi Ungaria din cauza avariilor la infrastructura energetică. Mesajul lui Volodimir Zelenski

Author: Diana Tilă

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Ucraina a anunţat, astăzi, că a închis graniţele cu România şi Ungaria.

Serviciul de Stat al Frontierelor din Ucraina a anunțat, joi, 24 noiembrie, că punctele de trecere a frontierei cu România și Ungaria au fost închise din cauza avariilor la rețeaua energetică.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 274 de război în Ucraina: Ungaria va sprijini financiar Ucraina, iar Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, critică atitudinea lui Putin

Ucraina şi-a închis graniţele cu România şi Ungaria din cauza avariilor la infrastructura energetică

Lipsa de energie electrică, după bombardamentele masive lansate miercuri de Rusia asupra Ucrainei, a obligat autoritățile de la Kiev să închidă mai multe puncte de trecere a frontierei cu România și Ungaria.

"Din cauza lipsei de electricitate, înregistrarea persoanelor și vehiculelor nu se desfășoară la punctul de control Solotvino (Slatina), la frontiera cu România, nici la posturile de control din Kosino (Koson) şi Dzvinkove, la frontiera cu Ungaria", a transmis SEF, potrivit Agerpres.

Citește și: Rusia împinge diplomația militară în Africa pentru războiul cu Ucraina

Miercuri, 23 noiembrie, Ucraina a fost supusă unui atac cu rachete, care a afectat 16 regiuni din această țară și pe care Rusia l-a concentrat asupra infrastructurii energetice, a provocat o pană de curent de proporții, care a afectat aproape întreaga țară.

Rusia a lansat un șir de rachete pe teritoriul Ucrainei, ucigând 10 persoane, forțând închiderea centralelor nucleare și întrerupând alimentarea cu apă și electricitate în multe locuri.

În dimineața zilei de joi, capitala Ucrainei, Kiev, era fără curent electric în 70% din locuințe și aprovizionarea cu apă potabilă se făcea doar parțial.

În plus, după bombardamentele ruse, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că situația din Kiev și din alte orașe ucrainene este "foarte dificilă" din cauza lipsei de curent și că va dura ceva până va fi reluată alimentarea cu energie electrică.

SUA va desemna Wagner drept grup criminal transnațional!

"Astăzi este doar o zi, dar au fost 70 de rachete. Aceasta este formula rusească de teroare. Toate acestea sunt îndreptate împotriva infrastructurii noastre energetice... Spitalele, școlile, transportul, cartierele rezidențiale, toate au avut de suferit", a declarat Zelenski.

Citește și: Articolul 5 NATO a fost invocat o singură dată în 73 de ani. Ce prevede și de ce ar putea fi folosit după ce două rachete rusești au lovit Polonia

De asemenea, ambasadorul american la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a transmis că președintele rus, Vladimir Putin, a folosit „ ca armă iarna, pentru a provoca suferințe imense poporului ucrainean".  Președintele rus "va încerca să înghețe țara până la supunere", a adăugat ea.

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies