TRUPURILE NEINSUFLETITE ale celor doi romani UCISI in criza ostaticilor din Algeria au fost aduse in tara

Cei doi romani ucisi in atacul din Algeria au fost repatriati. Aeronava militara cu trupurile neinsufletite a ajuns in tara marti dimineata.

Aeronava C-27 J Spartan a MApN cu trupurile neinsufletite ale celor doi romani decedati in Algeria, in atentatul terorist de la In Amenas, a ajuns marti dimineata in tara, la Aeroportului Militar Otopeni, la baza aeriana 90 avand loc si o scurta slujba religioasa.

Dupa aterizarea aeronavei in jurul orei 7.00, in incinta bazei aeriene a avut loc si un scurt ceremonial, incluzand si o slujba religioasa, la care au fost prezenti oficiali ai MAE si MApN, precum si membri si apropiati ai familiilor celor doi romani. De asemenea, in baza aeriana s-au aflat si militari din Regimentul 30 de Garda "Mihai Viteazul", ceea ce indica faptul ca a avut loc si un ceremonial militar. Presa nu a avut acces, ceremonia avand un caracter privat.

Aeronava de tip C-27 J Spartan apartinand MApN a decolat, luni, catre Alger, in vederea repatrierii celor doi cetateni romani care si-au pierdut viata in evenimentele din In Amenas.

"Ministrul Afacerilor Externe informeaza ca au fost obtinute, prin intermediul misiunilor diplomatice, aprobarile necesare pentru efectuarea zborului militar catre Alger in vederea repatrierii celor doi cetateni romani care si-au pierdut viata in tragicele evenimente din In Amenas. Actiunea de repatriere a fost planificata si coordonata de Celula de criza de la nivelul MAE, cheltuielile aferente acesteia urmand a fi suportate de Ministerul Afacerilor Externe", se arata intr-un comunicat al MAE.

Sursa: Mediafax

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate