Trei criterii de care să ţii cont atunci când îţi cumperi un apartament

Căutarea unei locuinţe ar trebui să fie o activitate interesantă, dar, de cele mai multe ori, acest lucru presupune foarte mult timp pierdut, foarte mult stres şi poate chiar nopţi nedormite. Pe lângă aceste lucruri, trebuie să ţii cont şi de presiunea pe care o ai din cauza faptului că îţi doreşti ca rezultatul final să fie rentabil atât în prezent, cât şi pe termen lung. Pentru a evita această situaţie, îţi poţi face de la bun început o listă cu lucrurile pe care le aştepţi de la viitorul tău apartament şi, mai mult decât atât, o listă cu priorităţi, asta în cazul în care nu vei găsi un apartament care să aibă tot ce îţi doreşti şi va trebui să renunţi la vreuna din cerinţele tale.

Trebuie să ţii cont şi de faptul că nu eşti singurul care îşi caută un apartament cu aceleaşi nevoi ca şi ale tale şi, din acest motiv nu este bine să pierzi prea mult vremea, asta dacă nu vrei să îţi pierzi şi ocazia de a-ţi găsi apartamentul potrivit. Astfel că, dacă eşti în căutare de apartamente noi Constanta, nu ai de ce să îţi pierzi timpul vizionând apartamente vechi, cu arhitectură comunistă.

În plus, sfatul nostru este să studiezi foarte bine piaţă ca să ştii de la bun început ce oferte îţi sunt puse la dispoziţie. În acest mod, îţi va fi mai uşor să îţi faci o idee despre apartamentele pe care urmează să le vizionezi, ceea ce te va ajuta destul de mult în luarea unei decizii. Dacă nu ştii exact ce cauţi la viitorul tău apartament, m-am gândit să te ajut cu câteva lucruri destul de importante, pe care trebuie să le iei în calcul atunci când vrei să găseşti un apartament care să merite investiţia:

Dimensiunea potrivită şi poziţionarea corectă a camerelor: secretul unui apartament perfect

Unul din cele mai importante criterii de care trebuie să ţii cont atunci când urmează să achiziţionezi un apartament este dimensiunea acestuia. Din acest punct de vedere, trebuie să fii atent nu doar că apartamentul să nu fie prea mic, ci şi să nu aibă dimensiuni prea exagerate. Dacă apartamentul ta va fi mai mic decât ai tu nevoie, nu îţi vei putea desfăşura activităţile aşa cum ar trebui şi te vei simţi sufocat. Dacă, pe de altă parte, apartamentul va fi unul mult prea mare, trebuie să ţii cont de faptul că acest lucru presupune un spaţiu în plus de întreţinut şi curăţat, ceea ce generează anumite costuri suplimentare. Pe lângă dimensiuni, trebuie să fii atent şi la poziţionarea camerelor, asta dacă nu vrei ca, pentru a ajunge la baie, să străbaţi întreg apartamentul său dacă nu vrei că musafirii tăi să treacă pe la tine prin dormitor pentru a ajunge la toaletă.

Acordă atenţie finisajelor, cât şi celor mai mici detalii

Atunci când iei decizia de a achiziţiona un apartament nemobilat, trebuie să te gândeşti la faptul că, în acest mod, vei avea ocazia să îl decorezi după bunul tău plac, utilizând ce combinaţii de culori şi modele îţi doreşti, cât şi obiectele de mobilier potrivite gusturilor tale. Astfel, acest lucru necesita atenţie abia după ce ai achiziţionat apartamentul. Totuşi, trebuie să ţii cont că înainte de a lua o decizie, trebuie să fii atent la calitatea finisajelor, pentru că investiţia ta să fie un rentabilă şi de durată. De asemenea, dacă ai pus ochii pe un apartament, acorda o atenţie sporită şi la cele mai mici detalii, asta dacă nu vrei ca peste câteva luni să fii nevoit să faci deja reamenajări.

Zona în care este amplasat apartamentul este încă un criteriu important

Chiar dacă am lăsat acest criteriu pe final, nu trebuie deloc neglijat, deoarece are o influenţa foarte mare asupra siguranţei şi confortului tău, cât şi ale familiei tale. Este evident că dacă apartamentul este amplasat într-o zonă cu o reputaţie nu foarte bună, nu te vei simţi în siguranţă nici tu, nici familia ta. Pe lângă acest aspect, trebuie să ţii cont şi de distanţa dintre apartament şi locaţiile tale de interes, precum locul de muncă, şcoală la care învaţă copiii, magazine, spitale sau farmacii, cât şi de ce opţiuni ai în ceea ce priveşte mijloacele de transport în comun.

Aşadar, pentru a te asigura că faci o alegere cât mai bună, ţine cont de aceste 3 criterii foarte importante, la care poţi adăuga necesităţile tale. Important este să ştii de la bun început ce anume vrei de la viitorul tău apartament, pentru a-ţi uşura şi mai mult munca.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies