Traian Basescu, vizita oficiala la Chicago. Seful statului participa la Summit-ul NATO

Traian Basescu, vizita oficiala la Chicago. Seful statului participa la Summit-ul NATO

Presedintele Traian Basescu a ajuns, sambata, la Chicago, unde va participa la lucrarile Summitului NATO, care se desfasoara in zilele de 20 si 21 mai.

Din delegatia care il insoteste pe presedinte la Chicago fac parte Stefan Danila, seful Statului Major, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu, Iulian Fota si Iulian Chifu, consilierul de stat Eugen Tomac, secretarul de stat in MAE Bogdan Aurescu. 

 

Sambata, seful statului a vizitat Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de la Chicago. Traian Basescu va asista la slujba religioasa in cinstea Sfintilor Imparati Constantin si Elena. Aceasta sarbatoare crestin-ortodoxa are o semnificatie deosebita la Chicago deoarece este hramul Catedralei Arhiepiscopale, sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi, pastorita de IPS Nicolae Condrea. 

 

Traian Basescu ia parte pe 20 mai la reuniunea in format a Consiliului Nord-Atlantic si la un dineu de lucru. In cea de-a doua zi a Summitului, Basescu va participa la reuniunea in format extins privind operatiunea aliata in Afganistan, precum si la reuniunea cu tarile partenere NATO. Principalele subiecte de pe agenda Summitului sunt adaptarea capabilitatilor Aliantei, operatiunea aliata din Afganistan si parteneriatele cu alte state. 

 

Delegatia statului roman a stat de vorba si cu romani stabiliti in Statele Unite. "Parteneriatul strategic este cu SUA. Federatia Rusa ne este vecin, avem interese economice si de securitate in zona, dar parteneriatul nostru definitiv, parteneriatul nostru strategic este cu SUA, plus calitatea de membri ai UE", a declarat Traian Basescu.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate