Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar cu o viroză pulmonară puternică. Care este starea actuală de sănătate a fostului președinte al României

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 28 ian 2024, 09:25

Fostul președinte al României, Traian Băsescu 

Sursa: facebook.com

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost internat în Spitalul Militar, din Capitală, cu o viroză pulmonară puternică.

În vârstă de 72 de ani, Traian Băsescu, fostul președinte al României și actual eurodeputat, a fost internat la Spitalul Militar din București, unde luptă împotriva unei puternice viroze pulmonare.

Traian Băsescu internat în spital cu o viroză pulmonară puternică

Potrivit dcnews.ro, fostul președinte al României, fondatorul Partidului Mișcarea Populară (PMP) și eurodeputatul Traian Băsescu, în vârstă de 72 de ani, se află internat la Spitalul Militar din București, fiind diagnosticat cu o puternică viroză pulmonară.

Informația a fost confirmată de surse din cadrul spitalului și de G4Media, precizând că politicianul se află sub tratament, iar starea sa este stabilă.

Băsescu a fost adus la spital cu simptomele unei viroze pulmonare și este acum internat la secția de boli infecțioase a Spitalului Militar. Potrivit surselor, el va fi supus unor investigații amănunțite pentru a primi un tratament adecvat afecțiunii de care suferă.

Chiar dacă europarlamentarul a avut în trecut mai multe intervenții chirurgicale la glanda tiroidă și la coloana vertebrală, în acest caz nu se pare că se impune o operație chirurgicală, conform informațiilor furnizate de sursele din cadrul spitalului.

Citește și: Epidemie rușinoasă! Autoritățile sunt în alertă după ce numărul cazurilor a crescut cu 40%

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Traian Băsescu, o figură cunoscută în peisajul politic românesc, a fost președinte al României între anii 2004 și 2014. În prezent, el activează în Parlamentul European ca reprezentant al României. În ciuda unor probleme de sănătate anterioare, Băsescu a continuat să își desfășoare activitatea politică, fiind implicat în diverse proiecte și dezbateri la nivel european.

Cu toate acestea, recenta sa internare la Spitalul Militar aduce o nouă perspectivă asupra stării sale de sănătate și atrage atenția asupra necesității unei îngrijiri atente.

Cu sprijinul echipei medicale, se așteaptă ca Traian Băsescu să primească tratamentul adecvat și să se recupereze în mod corespunzător, oferindu-le susținerea tuturor celor care îi urmăresc activitatea și îi apreciază contribuția la viața politică a țării.

Citește și: Gripa face ravagii în România: Un copil, din Onești, și-a pierdut viața după ce a ajuns la spital cu febră mare și convulsii

Peste 100.000 de viroze respiratorii pe săptămână

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că România a ajuns, în vârful sezonului, la peste 100.000 de cazuri de viroze respiratorii pe săptămână: ”Avem un vârf pentru acest sezon al numărului de cazuri de viroze respiratorii. Am depășit 100.000 pe săptămână, săptămâna trecută. E ceva mai puțin, însă, decât aveam anul trecut în aceeași perioadă – aproape 139.000 într-o săptămână”.