Tragedie în Grecia! O navă cu 50 de oameni la bord s-a scufundat - Autoritățile elene intervin de urgență

,
nava scufundata

O navă s-a scufundat în Marea Egee

O navă cu 50 de oameni s-a scufundat în Marea Egee. Autoritățile elene intervin de urgență.


In articol:

O navă s-a scufundat miercuri în largul coastei sudice a Rhodosului, în Grecia, polițiștii de coastă au reușit să salveze 29 de persoane, dar aproximativ 50 sunt dispărute.

"Potrivit declaraţiilor celor 29 de persoane salvate, pe navă se aflau 80 de persoane, deci până la 50 de persoane sunt date dispărute", a declarat un responsabil al biroului Gărzii de Coastă pentru presa locală.

Nava cu migranţii se îndrepta spre Italia

Autoritățile elene au declarat că nava – cu aproximativ 80 de pasageri – pleca din Antalia, Turcia, și se îndrepta spre Italia. Cei salvați sunt cetățeni irakieni, iranieni și afgani.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Nicos Kokkas, a declarat că misiunea de căutare a celor dispăruți a fost îngreunată de vântul puternic. Autoritățile elene au informat că numărul imigranților ilegali din Turcia a crescut din nou în ultima perioadă.

Autoritățile intervin la fața locului cu patru nave care navighează în zona naufragiului, două nave de patrulare ale Gărzii de Coastă şi un elicopter al forţelor aeriene din Grecia participă la căutarea dispăruţilor.

Căutările se desfășoare cu dificultate, din cauza cu rafalelor de vânt puternice cu viteze între 40 şi 50 km/h.

Traversarea periculoasă a celor câteva mile marine între insulele greceşti şi coastele turce în Marea Egee, situată în Mediterana de Est, costă viaţa a numeroşi migranţi şi refugiaţi care încearcă să ajungă în Europa la bordul unor ambarcaţiuni improvizate pentru a scăpa de război şi de sărăcie.

Citeste si: Un copil de 8 ani, atacat de un rechin, în timp ce era în vacanță- Mărturii înfiorătoare ”Îi atârnau bucăți din picior"

Zeci de migranți au murit încercănd să ajungă în Europa, în ultimii ani

Din datele frunizate de Organizaţia internaţională pentru migraţie (OIM), din ianuarie 2022, 64 de persoane au murit în Mediterana de Est, iar în 2021 şi-au pierdut viaţa 111.

Ultimul naufragiu în Marea Egee a avut loc pe 19 iunie: opt persoane au murit în largul insulei Mykonos, în timp ce 108 persoane au fost salvate de Garda de Coastă elenă, potrivit OIM.

Potrivit autorităților elene, numărul sosirilor de migranţi şi refugiaţi în Grecia, care vin în special dinspre Turcia, a crescut în acest an.

Turcia neagă că permite migranților să părăsească țara.

Citeste si: Rechin de peste 3 metri lungime, văzut pe o plajă din Grecia- Turiștii sunt îngroziți- Video

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Un copil de 8 ani, atacat de un rechin, în timp ce era în vacanță - Mărturii înfiorătoare ”Îi atârnau bucăți din picior"

Maria Grapini dă de pământ cu Ursula von der Leyen: Cum să ameninți oamenii din Italia că le tai banii pentru vot?

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Un pasager a murit la bordul unui avion - Aeronava a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies