Tragedie fără precedent la SAGA Festival! Doi tineri au murit de supradoză după ce au consumat prea multe substanțe stupefiante

,
SAGA

Tragedie fără precedent la SAGA Festival! Doi tineri au murit de supradoză după ce au consumat prea multe substanțe stupefiante

[Sursa foto: Facebook Bucharest]

Doi tineri au decedat în urma unei supradoze în timpul Festivalului SAGA din București. Cei doi au fost transportați, vineri seara, de urgență la mai multe spitale din Capitală, potrivit unor surse medicale, citate de gandul.ro și digi24.ro.

Un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a ajuns la Spitalul Sfântul Pantelimon, în șoc cardio-respirator. Acesta murise în ambulanță, potrivit managerului Serviciului de Ambulanță București- Ilfov, Alis Grasu, citată de gandul.ro și digi24.ro.

Doi tineri au decedat după o supradoză de stupefiante, la Festivalul SAGA din București

SAGA

Doi tineri au decedat după o supradoză de stupefiante, la Festivalul SAGA din București

[Sursa foto: Facebook Bucharest]

Al doilea tânăr, care era la Terapie Intensivă, la secția de toxicologie a Spitalului Pantelimon, ar fi murit sâmbătă. În total, au ajuns la spital șapte tineri vineri seara, dintre care trei se aflau într-o stare foarte gravă.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, de la Arena Națională, unde au loc concertele, au fost luate aproape 30 de persoane care dețineau substanțe stupefiante.

De asemenea, Agenția Națională Antidrog a transmis, sâmbătă seara, pe Facebook, o atenționare, alături de fotografii de la Festivalul SAGA de pe Arena Națională: „Nu amesteca energizantele cu ecstasy”, a fost mesajul transmis de specialiștii antidrog.

„În ultimii ani a crescut numărul deceselor cauzate de consumul pastilelor de ecstasy cu o concentrație a substanței active foarte mare. Nu amesteca energizantele cu ecstasy.

Ai grijă de inima ta! Atmosfera de la festival îți poate da toată energia de care ai nevoie! Hidratează-te! Distrează-te la festival, dar ai grijă de tine! Noi suntem aici să te ajutăm să ajungi acasă în siguranță! Cei dragi te asteaptă!”, mai precizează agenția.

Citeste si: Cine este tânărul care a murit carbonizat într-o mașină cuprinsă de flăcări, în Iași: „Era cel mai bun om”

„SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzis și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen. De aceea se încearcă de fiecare dată, prin toate modalitățile, educarea publicului în acest sens.

În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționăm faptul că echipajele SMURD și Ambulanță au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la față locului și transport de urgență la spital”, au transmis organizatorii SAGA Festival.

Citeste si: Soția bărbatului din Bacău, care și-a aruncat cei doi copii în râu, a făcut primele declarații: "Ne-am certat, m-a bătut"

„La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care accesează zona. Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constanța pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Națională Antidrog, care este prezența la eveniment cu puncte de informare, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise”, se mai precizează în comunicat.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Tânărul decedat în accidentul din Iași a fost condus pe ultimul drum

Kievul rezistă bombardamentelor ruse: Alimentarea cu apă, căldură, internet şi comunicaţiile, aproape complet restabilite

Tânărul decedat în accidentul din Iași a fost condus pe ultimul drum

Cine este tânărul care a murit carbonizat într-o mașină cuprinsă de flăcări, în Iași: „Era cel mai bun om”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies