Toți românii trebuie să fie atenți! Se întâmplă astăzi, 1 iulie 2022! ANAF a anunțat că va face controale masive

,
ANAF

Toți românii trebuie să fie atenți! Se întâmplă astăzi, 1 iulie 2022! ANAF a anunțat că va face controale masive

[Sursa foto: Twitter]

Președintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuș, a anunțat că azi, 1 iulie 2022, încep controalele masive.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) dă azi, 1 iulie, startul la controale masive pentru a verifica veniturile persoanelor fizice ca sursă a obținerii averilor fiecărei persoane, arată Capital.

ANAF face controale masive în rândul persoanelor fizice, începând de azi, 1 iulie 2022

ANAF

ANAF face controale masive în rândul persoanelor fizice, începând de azi, 1 iulie 2022

[Sursa foto: Twitter]

„Începând cu 1 iulie, ANAF va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane. Este o jignire pentru oamenii cinstiţi care muncesc greu, uneori de dimineaţa până seara, să vadă că în jurul lor alţii îşi cumpără case care se învârt după soare, îşi achiziţionează maşini exorbitant de scumpe, şi ei nu au lucrat o zi în viaţa lor şi nu au plătit un impozit.

Citeste si: Surse: Care vor fi noile deduceri din Codul Fiscal și cum vor arăta noile grile de impozitare. Anumite taxe pe proprietate vor suferi modificări

Este, de asemenea, nedrept pentru agenţii economici, care majoritatea lor îşi desfăşoară business-urile corect, îşi plătesc taxele şi impozitele la timp, iar alţi patroni fac evaziune fiscală, folosesc muncă la negru, se îmbogăţesc nemeritat şi nu plătesc niciun impozit în viaţa lor. Trebuie să fim realişti şi să înţelegem că aceste mecanisme sunt dăunătoare atât bugetului de stat, dar în acelaşi timp creează şi o mare frustrare în rândul societăţii româneşti, creând chiar modele antisociale.

Avem peste tot exemple de şmecheri care sfidează cu opulenţa şi luxul pe cere îl afişează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând şi care în viaţa lor nu au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au constaţi că ele sunt aproape inexistente”, a spus  Lucian Ovidiu Heiuş, la jumătatea lunii iunie, în cadrul unei conferințe de presă, citat de Capital.

Pe lângă asta, președintele ANAF a solicitat Direcţiei Generale de Control Venituri Persoane Fizice realizarea unei analize de risc, pornindu-se de la 20 de milioane de CNP-uri.

„Făcându-se această analiză de risc am constatat cu stupoare şi cu revoltă, de-a dreptul, că 561.000 de persoane, de CNP-uri, au acumulat, şi am luat doar 4 ani, 2016, 2017, 2018 şi 2019, anul 2020 o să-l finalizăm la sfârşitul lunii septembrie, iar anul 2021 probabil la sfârşitul anului, atenţie, au acumulat 561.000 de persoane o diferenţă între veniturile estimate de noi şi veniturile declarate şi impozitate de 20 de miliarde de euro. Practic, cum am făcut această analiză?

Citeste si: De la 1 iulie, ANAF va începe verificarea achizițiilor și a veniturilor românilor. Ce persoane sunt vizate

Am luat din bazele noastre de date, ale ANAF-ului şi din bazele de date ale altor instituţii ale statului, primării în special şi conturi bancare, şi am văzut în fiecare an ce bunuri mobile şi imobile s-au achiziţionat de fiecare persoană în parte, cum au evoluat sumele de bani în conturile bancare, cu ce sume şi-au creditat propriile societăţi, cu ce sume şi-au majorat capitalurile societăţilor pe care le au, sau ce alte cheltuieli au putut să angajeze.

Sunt convins că nu am reuşit să găsim toate cheltuielile pe care le-au angajat, că nu avem bazele de date suficient de bine puse la punct, şi după aceea am luat şi am verificat pentru fiecare CNP în parte ce venituri au declarat”, a declarat președintele ANAF.

Conform informațiilor puse la dispoziție de către Lucian Heiuș, legea arată că dacă există o diferenţă de 10% între venitul estimat şi venitul declarat, dar nu mai puţin de 50.000 de lei, este clar că există o inegalitate la declarare şi un risc în acest domeniu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

S-a aprobat reducerea de 50 de bani a carburanților! Când intră în vigoare măsura și când vor scădea prețurile benzinei și motorinei

Peste jumătate dintre maşinile rulate importate au fost avariate, iar 20% au kilometrajul modificat

S-a aprobat reducerea de 50 de bani a carburanților! Când intră în vigoare măsura și când vor scădea prețurile benzinei și motorinei

Controalele ANAF încep de pe 1 iulie. Peste 200 de persoane au fost luate în vizor, iar cea mai mare sumă descoperită depășește 20 de milioane de lei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies