De la 1 iulie, ANAF va începe verificarea achizițiilor și a veniturilor românilor. Ce persoane sunt vizate

,
lucian-heiuș-anaf-controale-venituri-avere

De la 1 iulie, ANAF va începe verificarea achizițiilor și a veniturilor românilor

[Sursa foto: Facebook: Heius Lucian Ovidiu]

Începând cu ziua de vineri, 1 iulie, ANAF va începe să controleze veniturile și achizițiile românilor. Peste o jumătate de milion de cetățeni vor fi supuși acestui control, iar verificările se vor putea face, inclusiv, în alte țări.


In articol:

Lucian Heiuș, președintele ANAF, a anunțat începerea controalelor în ceea ce privește averile românilor, încă de pe 1 iulie. Această decizie a fost luată din cauza evaziunii fiscale care, potrivit lui Lucian Heiuș, se ridică la 15 miliarde de euro în fiecare an.

„Toată lumea vorbește de evaziunea fiscală din România, care, recunoaștem toți că este un flagel, este la niște cote ridicate.

Toate organismele internaționale, toți specialiștii cifrează undeva în jur la 15 miliarde de euro pe an, evaziune fiscală în România. Și cred că toată lumea este de acord că e undeva în jurul acestei cifre. Întrebarea mea este unde se regăsesc acești bani? Pentru că trebuie să-i găsim undeva, este firesc”, a spus președintele ANAF, conform digi24.ro.

Citeste si: ANAF anunță amenzi usturătoare din 25 mai! Românii sunt datori 2 miliarde de lei la stat

ANAF va verifica achizițiile valoroase

Lucian Heiuș a anunțat că aceste controale se vor face în detaliu. Mai exact, este vorba de verificarea: imobilelor, a terenurilor, a mașinilor, a caselor, a clădirilor, a apartamentelor. Acest lucru se poate realiza cu ușurință datorită bazelor de date ale tuturor primăriilor din România.

Venitul declarat îl avem. Se verifică apoi, de exemplu, achizițiile de mobile sau imobile – mașini, terenuri, clădiri, case, apartamente. Avem acces la bazele de date ale fiecărei primării din România.

lucian-heiuș-anaf-controale-venituri-avere

De la 1 iulie, ANAF va începe verificarea achizițiilor și a veniturilor românilor

[Sursa foto: Facebook: Heius Lucian Ovidiu]

Vedem cum evoluează banii din conturi. Există protocoale între ANAF și băncile din România și avem acces la conturile personale. Vedem cu cât ai început, la cât s-a ajuns. E un lucru simplu de obținut.

Mai departe, am verificat, pentru că, în România, se practică acest lucru, asociați care își împrumută propriile societăți.

Ne-am uitat și avem bilanțul, avem toate datele în bazele ANAF-ului și am văzut cu cât și-au creditat propriile societăți persoanele fizice”, a mai spus Lucian Heiuș.

Când poate fi vorba de „neconformare la declarare”?

Președinteșe ANAF a mai declarat că „neconformarea la declarare” va fi anunțată atunci când diferența dintre venitul estimat și cel declarat depășește 10% și când este mai mare de 50.000 de lei.

„Făcând diferența între venitul estimat de ANAF și venitul declarat, trebuie să se îndeplinescă două condiții. Să fie mai mare cu 10% decât venitul declarat și nu mai puțin de 50.000 de lei. Este un prag.

Citeste si: Angajări ANAF 2022. Ce trebuie să facă cei care își doresc să lucreze la Fisc. Anunțul făcut de autorități: „Vor începe controale ample în toate domeniile”

Pornind de la ce prezintă televiziunile, oameni care etalează lucruri pe care e clar că nu le-au dobândit muncind corect... Am spus că niciodată un om de afaceri care își gestionează o firmă, care plătește salarii la zeci, la sute, poate mii de oameni, care își asumă riscuri, care ia credite, nu se duce să cheltuiască într-o noapte, într-un bar, 60.000, 70.000 de euro, așa cum se întâmplă. Este exclus!

Când vom face cercetări mai amănunțite, este posibil să ajungem chiar mai departe. Avem posibilitatea să verificăm conturi chiar în alte state”, a mai spus Lucian Heiuș.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

EXCLUSIV Bărbatul cu probleme psihice care şi-a măcelărit familia, în Argeş, nu mai fusese evaluat de o comisie din 2004

ANAF anunță amenzi usturătoare din 25 mai! Românii sunt datori 2 miliarde de lei la stat

Tensiunea ia amploare! Un oficial din Taiwan spune că 17 avioane de vânătoare chinezești au depășit linia mediană a Strâmtorii

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Anunț important pentru numeroși români! ANAF anunță controale! Ce categorii de persoane sunt vizate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies