Galbenusuri 6 buc
Zahar pudra 200 g
Foi de gelatina 12 buc
Lapte 500 ml
Frisca lichida 250 ml
Grapefruit 1 buc
Ananas 1 buc
Portocale 2 buc
Mirodenii
Piscoturi 150 g
Mod de preparare
Se pune laptele la incalzit. Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.
Se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si se bat spuma la bain-marie. Se adauga laptele caldut si se freaca pana devine o crema. Se ia de pe foc, se pune gelatina stoarsa, mirodenii si se raceste.
Separat se bate frisca, se incorporeaza in compozitia de mai sus si se tine la rece. Fructele se curata si se taie cubulete.
Se pregateste o forma cu pereti detasabili in care se pun piscoturile inmuiate in sirop.
Se tine la frigider 2-3 ore. Se orneaza dupa preferinta (se poate imbraca marginea tortului cu piscoturi).