Tort de clatite

DSCN2063

Simplu si la indemana oricarei bucatarese!

Ingrediente

Pentru foi de clatite

Faina 320 g
Zahar tos 60 g
Praf de copt 10 g
Bicarbonat 3 g
Sare 3 g
Oua 2 buc
Lapte batut 500 ml
Unt 60 g

Pentru crema

Lapte 500 ml
Zahar 75 g
Faina 100 g
Oua 3 buc
Unt 100 g
Coaja de lamaie
Coaja de portocala
Baton de vanilie 1/2 buc

Mod de preparare

Se pregateste compozitia de clatite din ingredientele de mai sus. Se formeaza clatite pufoase care se coc la foc mediu. Separat intr-o craticioara se pun 400 ml lapte la fiert cu o lingura de zahar si mirodenii.

In alt castron se freaca, spuma, galbenusurile cu zahar, apoi se adauga 100 ml lapte rece, faina si se amesteca. Cand a fiert laptele se adauga compozitia de galbenusuri si se amesteca continuu. La final se pune untul rece taiat cubulete si se lasa crema sa se raceasca. Se formeaza straturi alternative de clatite si crema. Se orneaza dupa preferinte.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate