Top 5 cele mai scumpe vinuri de pe planetă. O sticlă depășește 100.000 de euro

,

V-ați gândit vreodată cât costă cele mai scumpe vinuri de pe planetă? Trebuie să știți că o astfel de sticlă poate depăși fabuloasa sumă de 100.000 de euro!


In articol:

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că pentru o sticlă de vin bun trebuie să scoatem din buzunar o sumă considerabil mai mare față de prețul pe care îl au restul băuturilor. Totuși, cea mai scumpă sticlă de vin care s-a vândut vreodată a costat mai mult decât o casă, 100.000

de euro!

Vinurile franțuzești au intrat în istorie

Vinul a fost dintotdeauna și este în continuare una dintre cele mai apreciate băuturi din întreaga lume. Un pahar de vin bun nu are cum să îți facă rău și în plus, îți va încânta cu adevărat simțurile. 

În teorie lucrurile sunt foarte simple, însă adevărul este că nu oricine își permite să cumpere un vin de calitate. Ca să nu mai spunem că este aproape imposibil să ajungem să gustăm din cele mai scumpe vinuri de pe planetă. 

Așa cum era de așteptat, cel mai scump vin care s-a vândut vreodată este unul de origine franțuzească. Este vorba despre o sticlă de Chateau Lafitte, roșu și extrem de vechi. 

În 1985, această raritate s-a vândut pe o sumă astronomică: 156.450

de dolari! Licitația a fost organizată de casa Christie’s, din Londra. Respectivul vin a fost făcut în anul 1787 și chiar dacă sticla a fost vândută, bineînțeles că proprietarul nu a deschis-o nici până în ziua de azi. 

Interesant este faptul că, deși vorbim despre un vin franțuzesc, sticla are pe ea inscripționate iniţialele celui de-al treilea președinte al SUA, Thomas Jefferson. Se pare că acesta a cumpărat, la un moment dat, respectiva sticlă, pentru că era extrem de pasioant de vinuri. 

Topul celor mai scumpe vinuri din lume

Dacă primul loc este ocupat de celebra sticlă de Chateau Lafitte, nici pe locul doi nu există nicio surpriză. Un alt vin franțuzesc vine tare din spate. 

Vorbim despre un Chateau d’Yquem, din 1787. Această sticlă s-a vândut cu 100.000 de dolari. De altfel, este și cel mai scump vin alb care s-a vândut de-a lungul timpului.

Podiumul vinurilor care costă cât o casă sau chiar mai mult este completat de o băutură făcută în Australia. O sticlă de Penfolds Grange Hermitage, din 1951, a fost cumpărată cu suma de 38.000 de dolari. 

Pe poziția a patra se află, deloc surprinzător pentru cunoscători, tot un vin franțuzesc. Un Cheval Blanc, din 1947, s-a vândut la o licitație cu 135.125 dolari. Era vorba totuși despre o sticlă de 3 litri, spre deosebire de vinurile de pe primele 3 locuri, care cântăreau 750 de mililitri. 

Pe locul 5 în topul celor mai scumpe vinuri din lume este un Chateau Mouton-Rothschild, din 1945. O singură sticlă a fost vândută la licitație, contra sumei de 28.750 de dolari. 

Important de reținut este faptul că cel mai scump vin făcut vreodată nu a putut fi gustat de nimeni. Explicația este una absolut uluitoare. 

Sticla de vin, care costa nu mai puțin de 500.000 de dolari, a fost spartă de un chlener, în timpul unei prezentări. Compania de asigurări i-a plătit proprietarului, William Sokolin, suma de 225.000 de dolari. De aceea, acel Chateau Margaux 1787 a devenit cea mai scumpă sticlă de vin care a fost spartă vreodată. 

În ceea ce privește cel mai scump vin românesc, titlul îi revine unui Cabernet Sauvignon Murfatlar, din 1937. O sticlă din această licoare roșie și demiseacă a costat 800 de dolari. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Marele premiu “Roata Norocului”, o masina, a fost castigat in aseara!

Spitalul Sibiu, după decizia procurorilor în dosarul de omor al pacienţilor de la ATI Covid: Am acţionat cu bună credinţă, cu misiunea de a salva vieţi

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Carmen Harra, predicții despre următorii 13 ani: „E sfârșitul lumii”

Culiță Sterp, revoltat după moartea lui Ion Șmecherul: „Vă rog mult''

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies