Top 3 mouse-uri ergonomice din 2022!

Author: Bogdan Frațilă

Trebuie să vă uitați la numărul tot mai mare de companii care oferă mouse-uri ergonomice pentru a combate oboseala mâinilor și încheieturilor utilizatorilor!

Sursa: PixaBay

Trebuie să vă uitați la numărul tot mai mare de companii care oferă mouse-uri ergonomice pentru a combate oboseala mâinilor și încheieturilor utilizatorilor!

Înlocuirea vechiului mouse (sau trackpad) cu un model ergonomic poate face o diferență enormă.

Este suficient să vă uitați la numărul tot mai mare de companii care oferă mouse-uri ergonomice pentru a combate oboseala mâinilor și încheieturilor utilizatorilor.

De aceea, am revizuit cele mai bine cotate șoareci ergonomici pe care îi puteți asocia cu o tastatură ergonomică pentru a determina care este cel mai bun pentru a crea un post de lucru cu adevărat confortabil. Astfel, am găsit un câștigător clar pentru utilizarea generală, precum și o alegere verticală de top pentru cei care doresc ceva deosebit de ușor pentru încheieturile mâinilor.

Cel mai bun mouse ergonomic: Logitech MX Master 3

Sculptura MX Master oferă o potrivire extraordinară pentru mână. Din partea din spate a mouse-ului începe o înclinație care culminează chiar sub baza degetului arătător și a celui mijlociu, astfel încât, în loc să plutească deasupra mouse-ului, degetele noastre primare de click s-au relaxat pe o structură solidă. Acest lucru oferă o senzație unică de susținere care lipsește de la celelalte mouse-uri pe care le-am testat.

De acolo, mouse-ul se îngustează într-o pantă mai blândă spre butoanele primare și rotița de defilare. Există mai mult decât suficient spațiu pentru degetele de clic, astfel încât chiar și cele mai mari mâini ar trebui să se descurce foarte bine.

Degetul mare primește și el un tratament special. Partea stângă a MX Master coboară ușor într-o secțiune aplatizată pe care se poate odihni întregul deget mare.

Este confecționată din cauciuc moale cu nervuri ușoare pentru confort și tracțiune. Ne-ar fi plăcut să vedem o atenție similară acordată inelarului și degetului mic. Există o pantă abruptă pe partea dreaptă a mouse-ului care oferă un anumit sprijin, dar nu la fel de mult ca cel acordat degetului mare. În orice caz, experiența noastră generală a fost una de un confort de neegalat la clic.

Logitech a luat niște decizii foarte bune în ceea ce privește materialele folosite la acest mouse. Cauciucul moale de pe suportul pentru degetul mare este un prim exemplu, care își croiește drum până la marginile butoanelor primare ale mouse-ului, sub degetele arătător și mijlociu, adăugând atât confort, cât și aderență suplimentară. Doar o mână de alte mouse-uri pe care le-am testat au folosit cauciuc pe astfel de suprafețe și doar două au făcut-o la fel de generos. Rotițele de defilare din metal (atât cele verticale, cât și cele orizontale) se simt, de asemenea, solide și satisfăcătoare.

Cel mai bun mouse ergonomic vertical: Logitech Lift

am constatat că Logitech Lift oferă cea mai bună combinație de confort, caracteristici și valoare pentru majoritatea oamenilor.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Designul vertical al lui Lift poziționează mâna la un unghi confortabil de 57 de grade (gândiți-vă că trebuie să întindeți mâna pentru o strângere de mână) în loc să vă cereți să vă rotiți încheietura mâinii cu palma în jos, așa cum se întâmplă cu un mouse tradițional. În cadrul testelor noastre, am constatat că este ușor de prins și de utilizat imediat, chiar și pentru câțiva dintre noi care nu folosim des acest tip de mouse. Rețineți doar că designul său este construit pentru mâini medii și mici- cei cu mâini mai mari s-ar putea să se descurce mai bine cu Logitech MX Vertical, mai greu și mai cărnos. Opțiunile de culoare albă, grafit și roz ale lui Lift arată toate atractiv și discret și, spre deosebire de multe alte mouse-uri verticale pe care le-am testat, acesta este disponibil atât în variante pentru stângaci, cât și pentru dreptaci.

Cel mai recent mouse vertical de la Logitech are un total de șase butoane, inclusiv clicul standard stânga/dreapta, o rotiță de defilare care poate fi apăsată, un buton pentru reglarea sensibilității DPI și două butoane pentru degetul mare. Butoanele principale de clic ale Lift au fost silențioase, dar receptive, iar noi am apreciat faptul că rotița de defilare poate comuta între defilare rapidă și pieptănare mai precisă cu un clic rapid.

De asemenea, puteți personaliza cele patru butoane auxiliare ale Liftului prin intermediul software-ului Logi Options+ pentru PC sau Mac, oferindu-vă libertatea de a atribui tot felul de comenzi rapide sau de apăsări de taste (cum ar fi dezactivarea microfonului sau copierea și lipirea de text). Lift se poate asocia cu până la trei dispozitive simultan, folosind o combinație de Bluetooth și receptorul USB Logi Bolt inclus- care poate suporta până la șase accesorii Logitech- ceea ce facilitează trecerea de la un computer la altul și de la o tabletă la alta pe parcursul zilei de lucru.

Cel mai bun mouse ergonomic de buget: Microsoft Surface Mouse

Microsoft Surface Mouse adoptă o abordare mult mai minimalistă decât celelalte mouse-uri pe care le-am testat, ceea ce duce la unele deficiențe pe partea de ergonomie. Are o formă foarte asemănătoare cu cea a unui mouse tradițional, cu o înclinare simplă și bulbară din față spre spate. Această pantă mai abruptă se potrivește puțin mai bine mâinii, dar singurul deget care primește de fapt o atenție specială este degetul mare. Pe partea stângă a mouse-ului se află o zonă aplatizată, din cauciuc, pe care se poate sprijini degetul mare. Deasupra acestei regiuni a degetului mare se află trei butoane suplimentare. Există, de asemenea, un buton în spatele rotiței de defilare. Pentru a personaliza aceste butoane și chiar pentru a le atribui macro-uri, puteți descărca software-ul Microsoft Mouse and Keyboard Center, disponibil numai pentru PC.

După cum am menționat, cel mai mare dezavantaj al acestui mouse este minimalismul său. Deși arată elegant și nu necesită nici măcar un dongle, nu oferă un suport prea sculptat pentru majoritatea degetelor. În timpul sesiunilor mai lungi, am simțit rigiditate în degetele noastre de clic, ca urmare. În plus, software-ul său este centrat pe PC, ceea ce exclude o parte semnificativă din baza sa de utilizatori potențiali.

OSCAR 2023. Filmul „Everything Everywhere All at Once” a primit 11 nominalizări

Citește și: Top 3 mopuri robot/ smart în 2022!

Citește și: Monitoare PC: Afla cele mai importante aspecte de luat in considerare!

Citește și: Top 5 monitoare pentru munca de acasa în 2022!

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies