Economisirea energiei: Oamenii din Germania tremură la locul de muncă!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 27 aug 2023, 00:40

Guvernul german a decretat ca temperatura din birouri să fie limitată la maximum 19 grade C!

Sursa: PixaBay

Guvernul german a decretat ca temperatura din birouri să fie limitată la maximum 19 grade C!

Guvernul german a decretat ca temperatura din birouri să fie limitată la maximum 19 grade C. Dar a fost oare o măsură prea pripită? Este deja clar că mulți angajatori și lucrători de birou au nevoie să dea drumul la încălzire.

În orașul Ludwigsburg, din sud-vestul Germaniei, termometrul a înregistrat recent doar 6 grade Celsius dimineața. Dar nu este cu mult mai cald în interiorul sucursalei locale a băncii de economii.

Aici, în acest oraș de 90.000 de locuitori situat la nord de Stuttgart, funcționarii băncii servesc clienții într-o încăpere încălzită la o temperatură de 19 C, temperatura care, de câteva săptămâni, definește viața profesională germană. De la 1 septembrie, întreaga țară a redus încălzirea pentru a economisi energie. Măsurile vor rămâne în vigoare până la 28 februarie, iar oamenii devin creativi pentru a nu îngheța. Această bancă din Ludwigsburg și-a echipat cei 500 de angajați cu jachete de lână gri; mănușile negre de lână completează look-ul pentru casierițele de la ghișeu, care se țin bine la ghișeu...
Bine ați venit în noua realitate de iarnă a Germaniei.

Temperaturi scăzute în clădirile publice

"EnSikuMaV" este abrevierea unei denumiri germane nu mai puțin greoaie, care se traduce prin "Regulament legal pentru asigurarea aprovizionării cu energie prin măsuri eficiente pe termen scurt". Acest decret este cel care stă la baza acestor măsuri. Aprovizionarea cu energie este în pericol ca urmare a războiului purtat de Moscova împotriva Ucrainei și a lipsei gazului furnizat de obicei de compania rusă de stat Gazprom. 

În consecință, ministrul german al economiei, Robert Habeck, a pregătit Germania pentru câteva săptămâni și luni incomode. Una dintre noile măsuri prevede că birourile din clădirile publice pot fi încălzite până la o temperatură maximă a încăperilor de doar 19 C, deși se fac excepții pentru spitale și cămine de bătrâni, școli și centre de zi și facilități pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, temperatura maximă nu se aplică nici în cazul locurilor de muncă cu angajați a căror sănătate ar putea fi compromisă de lipsa căldurii.
Cu toate acestea, toți ceilalți vor trebui să înceapă să se îmbrace călduros, pentru că birourile germane nu vor mai fi încălzite peste aceste 19 grade.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Riscuri sporite pentru sănătate 

Dr. Anette Wahl-Wachendorf este vicepreședintele Asociației medicilor de întreprindere și de uzină din Germania. În această dimineață, ea a făcut un lucru pe care îl recomandă în prezent fiecărui angajat- deși este, de asemenea, un lucru care, în acest moment, este probabil mai bine evitat: A urcat pe jos cinci etaje de scări până la biroul ei din Berlin, în loc să folosească liftul.

Doctorița respectă codul vestimentar al companiei; este îmbrăcată mai degrabă subțire, cu o bluză și un sacou, dar nu i-ar sfătui neapărat pe alții să facă același lucru în acest moment.

"Din punct de vedere politic, pot să înțeleg în mod absolut decizia guvernului german", spune ea. "Totuși, tot cred că a fost prea grăbită. Ar fi fost mai bine să se fi făcut o analiză critică a limitei de 19 grade cu specialiști medicali și medici de întreprindere înainte. Atunci nu am fi avut toate aceste discuții în Germania acum."

Aceste discuții se datorează faptului că a devenit evident că o temperatură de 19 grade la birou poate într-adevăr, pe o perioadă de timp, să constituie un risc pentru sănătate pentru multe persoane. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că persoanele în vârstă, în special, precum și persoanele cu tensiune arterială scăzută și cele care nu fac prea multă mișcare sau exerciții fizice, prezintă un risc semnificativ mai mare de infecții, boli respiratorii și astm. Vasele de sânge se contractă la temperaturi mai scăzute, iar OMS a avertizat în mod categoric că acest lucru crește riscul de accident vascular cerebral și atac de cord. Nouăsprezece grade este, de asemenea, prea rece pentru persoanele cu boli vasculare sau hipotiroidism, spune Wahl-Wachendorf, precum și pentru anumite grupuri profesionale. "Acest lucru este valabil în special pentru controlorii de trafic aerian sau pentru persoanele din stațiile de monitorizare, care trebuie să stea ore întregi în fața monitoarelor într-o stare de concentrare ridicată- locuri de muncă în care oamenii trebuie să mențină o poziție fizică fixă și nu au posibilitatea de a se ridica și de a se mișca la intervale regulate", spune ea.

Citește și: Protestele în toată China pe fondul furiei pentru zero-COVID!

Citește și: Criza din Zona Euro se adâncește și indică o recesiune de iarnă!

Citește și: Iranul califică declarația lui Scholz drept "provocatoare"! Ce a spus?

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!