TOP 10 cele mai inalte cladiri din lume. Niciuna dintre ele nu se afla in Europa!

,
top 10 cel mai inalte cladiri din lume
Cele mai inalte cladiri din lume!

"Zgarie-norii" sau cele mai inalte cladiri din lume au aparut inca din secolul trecut, ca simbol al stilului urban si al puterii, in cele mai dezvoltate metropole ale lumii!


In articol:

Cei de la publicatia The Economist au realizat topul celor mai inalte cladiri din lume. Cea mai inalta dintre ele are 828 de metri si 163 de etaje. Dezvoltarea rapida a tehnologiei si a ingineriei a permis construirea unor cladiri mult mai inalte, care se apropie vertiginos de pragul psihologic de 1000 de metri, insa aproape toate au fost realizate in Asia si in Orientul Mijlociu, unde domina topul celor mai inalte cladiri din lume, iar cele mai multe

dintre ele au fost construite dupa anul 2000.
Se pare insa ca nu s-a atins inca limita cea mai inalta la care se poate construi! Avand in vedere planurile in desfasurare, se pare ca nu. Pana la inregistrarea urmatorului record, iata care sunt cele mai inalte 10 de cladiri din lume pana in prezent:

Cele mai inalte 10 cladiri din lume, adevarate minuni arhitecturale!

1. Cea mai inalta cladire din lume pana in prezent este Burj Khalifa, situata in Dubai (Emiratele Arabe Unite) cu o inaltime de 828 de metri si 163 de etaje, care a fost finalizata in anul 2010.
"Burj Khalifa" imbina influentele aritecturale islamice cu cele moderniste si redefineste tot ce este posibil in materie de design si inginerie. Cladirea are o functionalitate multipla: pe cele 163 de etaje exista un hotel Armani, suite pentru corporatii sau chiar locuinte rezidentiale.

La etajul 148 exista o punte de observatie, iar etajele 156-159 sunt dedicate sistemelor de telecomunicatii.

cele mai inalte cladiri din lume
Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume pana in prezent, situata in Dubai!

2. Shanghai Tower, situat in Shanghai (China) a fost finalizat in 2016, si ajunge la 632 de metri inaltime si 128 de etaje.
Probabil nu ar trebui sa surprinda faptul ca prosperul Shanghai are cea mai inalta cladire din China si a doua cea mai inalta din lume, deoarece este una dintrele cele mai bogate metrople din lume.


Cladirea este construita in forma de spirala, indreptata spre cer. Si acest aspect nu este doar pentru spectacol, ci ajuta clădirea sa reziste mai bine vanturilor decat o structura traditionala dreptunghiulara. Shanghai Tower gazduieste multe magazine, restaurante, birouri si hoteluri, iar arhitectura sa este una dintre cele mai elegante si inovative.

cele mai inalte cladiri din lume
Shanghai Tower, situat in Shanghai (China) a fost finalizat in 2016

3. Makkah Royal Clock Tower se afla in orasul Mecca din Arabia Saudita, iar cele 120 de etaje ale sale au fost finalizate in 2012.

Turnul masoara 601 metri inaltime.
Makkah Royal Clock Tower este cea mai interesanta structura din top 10 si primul dintre cei doi zgarie-nori din Orientul Mijlociu. Este situat in aglomeratul centru al orasului Mecca, alaturi de Marea Moschee, turnul ofera un loc pentru devotatii musulmani care termina calatoria Hajj. Turnul detine pe cele patru fete, patru ceasuri imense montate langa varful turnului.

cele mai inalte cladiri din lume
Makkah Royal Clock Tower se afla in orasul Mecca din Arabia Saudita

4. Cladirea Ping An Finance Center se afla in Shenzhen, China.

A fost terminata in 2017 si are 599,1 metri inaltime si 115 etaje.
Shenzhen este un alt oras puternic din punct de vedere economic din sudul Chinei, in apropiere de Hong Kong, care si-a marcat teritoriul cu ajutorul acestui "zgarie-nori". Este o cladire foarte zvelta cu fatada din otel inoxidabil si sticla. Si reprezinta una dintre cele mai interesante cladiri din top, exteriorul oferind o expresie structurala remarcabila pe măsură ce se ridică de la baza pana la varf.

cele mai inalte cladiri din lume
Ping An Finance Center se afla in Shenzhen, China

5. Lotte World Tower este situat in Seul (Coreea de Sud) a fost construit in anul 2017 si are 123 de etaje si 555 metri inaltime.
Specialiștii spun că designul acestei cladiri a fost inspirat din formele de arta traditionale coreene.
Seoulul industrial utilizeaza acest "zgarie-nori" in domeniu retail, al hotelurilor de lux, apartamentelor si spatiilor de birouri. Are chiar o sala de concerte si o cafenea pe acoperis.

cele mai inalte cladiri din lume
Lotte World Tower este situat in Seul (Coreea de Sud) a fost construit in anul 2017 si are 123 de etaje si 555

6. One World Trade Center este situat in New York, are 104 etaje si 541,3 metri. A fost construita in 2014.
Cladirea a inlocuit turnurile gemene distruse in atacul terorist de la 11 septembrie, iar amprenta la sol este aceeasi cu cea a predecesoarelor sale. Pentru americani, este un simbol in crestere al rezilientei si are un design mai elegant decat turnurile gemene.

cele mai inalte cladiri din lume
One World Trade Center este situat in New York, are 104 etaje si 541,3 metri

7. Guangzhou CTF Finance Centre este situat in Guangzhou, China, are 530 de metri, 112 etaje si a fost finalizat in 2016.
Caracteristicile distinctive ale cladirii includ patru intoarceri, care permit terase verzi si luminatoare. Si, cel puțin până acum, este cladirea ce detine cel mai rapid lift. Interesant este ca inaltimea arhitecturala a cladirii se potriveste cu cea a omologului sau din Tianjin.

cele mai inalte cladiri din lume
Guangzhou CTF Finance Centre este situat in Guangzhou, China, are 530 de metri, 112 etaje

8. Citic Tower se afla in Beijing (China), are 527,7 metri inaltime si 109 etaje si a fost finalizata in anul 2018.
Denumita si China Zun, acest "zgarie-nori" are o forma memorabila, cu partea superioara si inferioara a structurii mai larga decat etajele de mijloc. Forma a fost modelata dupa un vechi vas chinezesc (zun). Este cea mai inaltă clădire din Beijing, dedicată spațiilor de birouri, cu 101 lifturi.

cele mai inalte cladiri din lume
Citic Tower se afla in Beijing (China), are 527,7 metri inaltime si 109 etaje

9. Taipei 101 este situat in orasul Taipei din Taiwan, are 508 metri si 101 etaje. Turnul a fost dat in folosinta in anul 2004.
Fiind cea mai inalta clădire din Taiwan, a detinut cel mai inalt titlu din lume din 2004 pana in 2010. Chiar daca alte noua clădiri au surclasat-o de atunci, Taipei 101 ramane un spectacol uimitor. Această cladire este remarcabila deoarece pare ca sta singura, fara ca nici un alt "zgarie-nori" similar sa se gaseasca in imprejurime. Evoca imaginea unei pagode chinezesti si a fost construita pentru a rezista la cutremurele si taifunele puternice care pot lovi insula.

cele mai inalte cladiri din lume
Taipei 101 este situat in orasul Taipei din Taiwan, are 508 metri si 101 etaje.

10. World Financial Centre este situat tot in Shanghai si are 492 metri si 101 etaje. Aceasta a fost ridicata in anul 2008.

cele mai inalte cladiri din lume
World Financial Centre este situat tot in Shanghai

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunț de ultimă oră despre deschiderea școlilor! Pentru când se poate AMÂNA începutul anului școlar?

MITĂ la Primăria Sectorului 1 - Clotilde Armand face o dezvăluie 'ȘOCANTĂ pentru mine'

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Prognoza meteo ANM pentru joi, 10 septembrie 2020: vremea se schimba, temperaturile scad in toata tara

Unde a fost găsită mașina șoferului român de TIR dispărut de aproape 10 zile? Descoperirea făcută de autorități

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies