Nautul este bogat in minerale, cu rol in eliminarea conservantilor din organism, proteine (24%), saruri minerale, vitamina E si complexul de vitamine B. Cu un procent consistent de hidrati de carbon (67,8%) si grasimi, nautul are o valoare alimentara deosebita. Inlocuieste cu succes carnea, deci e un aliment ideal daca vreti sa renuntati la carne rosie. Cele din boabele de naut se absorb lent si asigura un tranzit intestinal optim. O cana plina de naut, echivalentul a 150 de grame, asigura cu 50% mai mult decat necesarul zilnic de molibden, 80% din cel de mangan, 70% din cel de acid folic, 50% din cel de fibre, 40% din cel de triptofan, 30% din cel de proteine.
Cuprul, fosforul, calciul si fierul sunt alte elemente din compozitia nautului. Fierul produce energie, iar magneziul sporeste cantitatea de enzime care produc antioxidanti.
Citește si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare