Tichete sociale: Guvernul oferă vouchere de 30 şi 50 de euro. Cine sunt beneficiarii

,
bani

Tichete sociale: Guvernul oferă vouchere de 30 şi 50 de euro. Cine sunt beneficiarii

[Sursa foto: PixaBay]

Guvernul a decis să ofere vouchere sociale după explozia preţurilor la alimente şi la combustibili. 


In articol:

Guvernul discută noi măsuri de sprijin pentru românii vulnerabili. Din cauza inflației și a crizei facturilor, oficialii au decis să includă noi vouchere de bază și susținerea elevilor din familii cu venituri mici. Așadar, românii vor primi vouchere în valoare de 50 de euro pentru a cumpăra alimente de bază, iar elevii vor dispune de 30 de euro. 

bani

Guvernul a decis să ofere vouchere sociale.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: O nouă lege se schimbă în România. Totul va fi diferit pentru angajatori de acum

Tichete sociale: Guvernul oferă vouchere de 30 şi 50 de euro. Cine sunt beneficiarii

Prețurile au explodat în România, iar mulți cetățeni se confruntă cu o perioadă de criză. În acest context, măsura ar putea fi adoptată de guvern în cursul acestei săptămâni. Astfel, elevii ar putea dispune de un voucher în valoare de 30 de euro, aproximativ 150 de lei, pe perioada a 7 luni, potrivit  G4media.ro

Copiiilor le pot fi achiziționate cu aceste tichete de masă alimente, haine și rechizite. Cei ce se vor bucura de aceste vouchere sunt elevii de școală și liceu, care primesc burse sociale în acest moment.

Mai mult, românii care au venituri mici vor avea parte de vouchere de 50 de euro, aproximativ 250 de lei, pe care le vor primi la fiecare două luni până la sfârșitul anului.

Spre deosebire de voucherele pentru copii, adulții pot achiziționa doar alimente de bază.

Citeste si: Tichetele de masă vor fi emise exclusiv în format electronic! Schimbarea este introdusă începând cu luna aceasta

Însă, de aceste tichete de masă vor beneficia doar familiile care au un venit net mediu lunar mai mic de 600 de lei, pensionarii cu un venit mai mic de 1.500 de lei și persoanele cu dizabilități.

Până în acest moment, informația a fost confirmată de Ionuț Stroe care a spus că aceste măsuri sunt discutate în coaliție doar că Guvernul va face anunțul privind forma finală a acestui ajutor. De asemenea purtătorul de cuvânt al PNL spune că măsura nu are încă o formă finală.

Propunerea unui astfel de ajutor a venit de la PSD, iar sursa de finanțare pentru un astfel de proiect ar fi acoperită în proporție de 80% din fonduri europene.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ropote de aplauze pentru Alexandru Arșinel. Maestrul a fost condus pe ultimul drum

Vești bune: Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare - Roşia Montană începe să scadă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Dan Negru a făcut publică ultima conversație telefonică cu Alexandru Arșinel. Cei i-a cerut marele actor cu puțin timp înainte să moară

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies