Ti s-a stins lumanarea in drum spre casa in noaptea de Inviere? Ce inseamna acest lucru

Author: Bogdan Mihai

O mare parte dintre romani merg in ziua Pastelui la biserica pentru a lua lumina si pentru a o duce acasa, cu scopul de a-si sfinti locuintele.

Exista insa o superstitie potrivit careia, daca ti se stinge lumina in drum spre casa, inseamna ca Dumnezeu te pedepseste si vei avea parte de un an greu.

Nimic mai fals, spune preotul Paul Iulius Negoita. Iata ce a declarat parintele:

"Da, sunt tot felul de superstitii care spun ca daca ti se stinge lumanarea pana ajungi acasa… ti se intampla nu stiu ce poveste.

Nu este adevarat! Lumanarea se stinge din cauza fenomenelor meteorologice: bate vantul si se stinge. Nu este Dumnezeu suparat pe tine. Daca a batut vantul, o mai aprinzi o data.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

"Daca nu ajungi cu lumanarea aprinsa acasa, nu este nicio problema! Ai primit lumina in suflet pentru ca lumina nu este numai una materiala, ci una spirituala.

Parohia nu este doar o arie geografica, este o arie de traire spirituala. Cand la Înviere fiecare aprinde lumina de la celalalt este un semn de unitate.

"Fiecare primeste din aceeasi lumina fara ca lumina sa se imputineze. Se creeaza o comuniune si faptul ca oamenii primesc lumina unii de la altii este un simbol extraordinar. Vorbim despre generozitatea de a oferui celuilalt", a explicat preotul Paul Iulius Negoita.

 

Taguri:

În ediția de joi, 23 mai, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian și Roberta s-au surprins reciproc unul pe celălalt, iar cu ocazia zilei de naștere a concurentului, cei doi și-au dus relația la un nou nivel.