Teodor Baconschi, revocat din functia de Ministru al Afacerilor Externe

Teodor Baconschi, revocat din functia de Ministru al Afacerilor Externe

Parlamentul Romaniei s-a reunit, astazi, intr-o sesiune extraordinara convocata ca urmare a manifestatiilor din strada din ultimele 10 zile.

Premierul Emil Boc a anuntat revocarea din functia de Ministru al Afacerilor Externe a politicianului Teodor Baconschi. Motivul acestei demiteri l-ar reprezenta declaratiile jignitoare la adresa protestatarilor facute publice pe blogul fostului ministru.

In prezent, Teodor Baconschi se afla la Bruxelles unde participa la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

Seful Guvernului a mai precizat reactia politicienilor nu a fost un atocmai potrivita de cand au izbucnit protestele in tara. Emil Boc a condamnat "derapajele si stangaciile verbale" ale colegilor sai, cerandu-si astfel scuze fata de protestatari in numele politicienilor.

"Vreau de asemenea sa stiti ca, pe această linie, am luat decizia de revocare din functie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, si am inaintat presedintelui Romaniei propunerea de revocare din functie pentru declaratiile facute", a precizat Emil Boc.

In urma cu o saptamana, Teodor Baconschi folosea pe blogul sau expresii precum
"mahalaua violenta si inepta incolonata", "Romania care lucreaza, nu de Romania care cerseste" referindu-se, probabil, la protestele din ultimele zile.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate