Tensiunile dintre Rusia și Germania se intensifică! Mai mulți diplomați ruși au fost expulzați

Author: Lavinia Medrea

Tensiunile dintre Rusia și Germania se intensifică! Mai mulți diplomați ruși au fost expulzați

Sursa: Canva.com

Ieri, 4 aprilie 2022, guvernul de la Berlin a expulzat 40 de diplomați ruși din Germania, ca sancțiune după masacrul din regiunea Bucha.

Luni, guvernul de la

Berlin a expulzat 40 de diplomați ruși din Germania, consecință cauzată de masacrul făcut de armata rusă în orașul Bucha, din apropierea Kievului. De partea cealaltă, Rusia amenință că această sancțiune va duce la tensionarea relațiilor dintre cele două țări.

Germania a expulzat 40 de diplomați ruși de la Berlin după masacrul provocat de armata rusă în regiunea Bucha

Rusia a declarat ieri că relaţiile sale cu Germania se vor strica mult mai tare după sancțiunea Berlinului, aceea de a expulza 40 de diplomați ruși pe tema masacrului produs de armata rusă în Ucraina, potrivit AFP.

„Reducerea nefondată a personalului diplomatic din misiuni ruse în Germania va restrânge spaţiul pentru menţinerea dialogului între ţările noastre, ceea ce va duce la o deteriorare suplimentară a relaţiilor ruso-germane”, precizează comunicatul ambasadei Rusiei la Berlin, transmis pe Telegram.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 41 de război. UE impune noi sancțiuni pentru Rusia. Ce se întâmplă cu importurile de cărbune

Guvernul Germaniei a declarat 40 de diplomaţi ruşi  „persona non grata”, a transmis, luni, şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, decizie care reprezintă primul pas spre expulzarea acestora din Germania, arată Reuters.

Guvernul a hptărât să declare „un număr semnificativ de membri ai ambasadei ruse drept indezirabili, persoane care au lucrat în fiecare zi în Germania împotriva libertăţii noastre, împotriva coeziunii din societatea noastră. Nu vom mai tolera acest lucru” , a

spus Annalena Baerbock.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Rusia nu mai colaborează cu filiala Gazprom din Germania

Rusia nu mai colaborează cu filiala Gazprom din Germania, având în vedere sancțiunile impuse de Occident după ce armata rusă a invadat Ucraina.

Guvernul federal a luat în control, astfel, toate operațiunile companiei rusești de pe teritoriul Germaniei.

Potrivit capital.ro, Gazprom Germania, considerată afacerea din domeniul tranzacţionării, stocării şi transportului energiei a fost abandonată încă de vineri de gigantul rus, care este la un pas să falimenteze din cauza sancțiunilor. Așadar, aceasta va fi transferată către Autoritatea de reglementare în energie din Germania. Ministrul Economiei, Robert Habeck, a făcut acest anunț ieri, potritiv Agerpres.

Ora de vară 2023: Când se schimbă ora în România? Afl[ cum trebuie să fixăm ceasurile pe 26 martie

Citeste si: Mesajul transmis de Volodimir Zelenski în fața plenului Parlamentului României: „Ucraina nu este singura țintă a Rusiei. Vor să atace Odesa și de acolo mai e un pas până în Moldova”

Așadar, toate drepturile de vot în companie vor fi oferite Bundesnetzagenturului. Acesta a promis că securitatea aprovizionării este garantată. Bundesnetzagentur va intra în posesie până la data de 30 septembrie 2022, va putea schimba directorii şi angaja noi recruți.

„Obiectivul nostru este ca Gazprom Germania să funcţioneze în interesul Germaniei şi al Europei”, a precizat Klaus Mueller, şeful Bundesnetzagentur.