Tendințe si influente în industria tech si auto pentru 2023!

Author: Bogdan Frațilă
Actualizat: 07 ian 2023, 19:18

Din punct de vedere economic, avem ceva probleme, dar anul acesta vor apărea pe piață câteva tehnologii uimitoare pe care abia aștept să le văd!

Sursa: PixaBay

Din punct de vedere economic, avem ceva probleme, dar anul acesta vor apărea pe piață câteva tehnologii uimitoare pe care abia aștept să le văd!

Este începutul unui nou an și sper din tot sufletul ca anul 2023 să fie mai bun decât cred eu că va fi în prezent.

Din punct de vedere economic, avem ceva probleme, dar anul acesta vor apărea pe piață câteva tehnologii uimitoare pe care abia aștept să le văd. CES, care va începe în curând, va fi prima mare prezentare a ceea ce va urma- și, din informațiile prealabile pe care le-am văzut, vor fi o mulțime de lucruri interesante care vor ieși în acest an. Haideți să explorăm multe dintre acestea în această săptămână.
Săptămâna viitoare vom ajunge la primul meu Produs al săptămânii 2023, pentru că nu mai am loc în această rubrică.

Economia din 2023 arată urât

Ultimii ani nu au fost grozavi din mai multe motive, dar mai ales pentru că guvernele nu au gestionat bine pandemia. Închiderile au paralizat lanțul de aprovizionare, iar când oamenii au început să se întoarcă, au vrut să cumpere lucruri, ceea

ce a creat un dezechilibru între cerere și ofertă care a făcut ca agențiile guvernamentale să facă lucruri teribile cu ratele dobânzilor. Se pare că, în 2023, se va vedea cum acești pui se vor întoarce acasă pentru a se culca. Vom avea un amestec nefast de cumpărători fără bani, dar cu o capacitate de producție îmbunătățită, ceea ce va duce la un stoc excesiv și, mă aștept, la o accelerare a concedierilor.
Aceasta ar trebui să fie o perioadă în care vânzătorii ar trebui să accelereze marketingul pentru generarea cererii pentru a capta cât mai mult posibil din piața în scădere. Cu toate acestea, cei mai mulți vor ignora această lecție din Business 101 și vor reduce în schimb generarea cererii, permițând firmelor care au auditat Business 101 să câștige o cotă semnificativă ca urmare, în detrimentul celor care au redus marketingul în această perioadă. Cred că anul 2023 va arăta din nou că managementul cererii ar trebui să aibă atât un morcov, cât și un băț, bățul fiind ratele ridicate la împrumuturile de bani, iar morcovul fiind ratele ridicate la economii. Sunt necesare mai multe eforturi pentru a schimba percepțiile astfel încât comportamentul de cumpărare să se schimbe suficient de rapid pentru a atenua problema. O comunicare eficientă cu cetățenii, astfel încât aceștia să își modifice comportamentul în timp util, ar avea, pe lângă modificările ratelor dobânzii, un impact mai semnificativ și mai rapid asupra acestei clase de probleme, care se bazează în primul rând pe comportament.

Citește și: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți

Războaie

China va rămâne o problemă în mare parte pentru că răspunsurile sale Covid eșuează, iar guvernul său nu este dispus să ceară ajutor. Vaccinurile chinezești par ineficiente, dar în loc să caute vaccinuri străine care funcționează, China se luptă să fie copleșită de oameni bolnavi. Aceste circumstanțe ar putea forța un război prost sfătuit cu Taiwanul pentru a distrage atenția de la problemele interne de acasă. Dar lipsa de eficacitate a vaccinurilor indică o problemă mai semnificativă în China și în multe alte țări: tendința de a ascunde problemele în loc să le abordeze. Toate acestea sugerează că armata Chinei, ca și cea a Rusiei, s-ar putea să nu fie capabilă să performeze atât de bine pe cât se așteaptă conducerea chineză.
În timp ce dinamica războiului cu Taiwan poate părea foarte diferită de cea din Ucraina, mușamalizarea problemelor este consecventă între Rusia și China, ceea ce ar putea crea un impas similar între aceste țări. Cu toate acestea, în timp ce conflictul continuă, producția din Taiwan și exporturile din China se vor prăbuși și vor crea probabil o nouă și chiar mai mare problemă a lanțului de aprovizionare. Companiile se mișcă agresiv pentru a-și atenua expunerea, dar majoritatea programelor pe care le-am văzut, cum ar fi Legea CHIPS, nu vor ajunge la maturitate până mai aproape de 2025, lăsându-ne expuși în 2023. Se estimează că Ucraina nu va putea să-și recupereze capacitatea de producție decât după doi până la cinci ani de la încheierea războiului din această țară. Deoarece acest lucru nu s-a întâmplat încă, probabil că vor continua să existe penurii legate de producția ucraineană până în 2023- cum ar fi cipurile ASIC, care rămân o parte esențială a majorității produselor electronice, inclusiv a automobilelor.

Mașini electrice

2023 va fi anul în care capacitățile de încărcare a automobilelor electrice vor crește dramatic și vom începe să vedem cum a doua generație de baterii și motoare va ajunge pe piață cu o autonomie și performanțe sporite. Cu toate acestea, încă nu vom reuși să facem din mașinile electrice un înlocuitor adecvat al vehiculelor pe benzină atunci când vine vorba de distanță. Cu toate acestea, vom începe să vedem lansarea mașinilor electrice de generație următoare și mai multe îmbunătățiri ale capacităților de asistență a șoferului și de divertisment în mașină. Cu toate acestea, încă se pare că cele mai semnificative schimbări vor avea loc probabil în 2024 pentru linia de mașini 2025 care urmează să fie lansată în acel an.
Gândiți-vă la 2023 ca la ultimul an al generației actuale de mașini electrice și la 2024 ca la valul de început al următoarei generații de mașini electrice, care cel mai probabil vor fi lansate ca modele 2025. Prin urmare, în 2023, aș favoriza cumpărarea de mașini second-hand în locul celor noi, în anticiparea schimbărilor mai considerabile pentru lansările din anul model 2025. Excepție ar face mașinile de la furnizori precum Rivian și Lucid, care creează deja mașini pe care le-am putea numi de generație următoare, recunoscând că există riscuri unice în achiziționarea de tehnologie de ultimă generație.

Injumatatirea Bitcoin? Afla ce se intampla

Citește și: Ce ne rezervă piata tech europeană in 2023? Afla la ce te poti astepta

Citește și: Cum răspund startup-urile și firmele mici la așteptăre clienților?

Citește și: Despre Dark Web si Tor! Cât de sigur este și cum îl puteți accesa?

 

 


A venit momentul ca Robert să o confrunte pe Mihaela, care a avut cameră roșie cu Laurențiu. Este Robert gelos pe Laurențiu?