Te apuci de sport? Vezi ce activităţi necesită echipament profesional!

,


In articol:

Pentru a avea un corp şi o minte sănătoase, medicii şi specialiştii recomanda tuturor să practice cel puţin un sport pe zi, timp de minim 30 de minute.

Indiferent că persoanele vor să dea jos câteva kilograme sau doar vor să îşi menţină forma fizică, sunt de preferat activităţile fizice uşoare. Şi, din fericire pentru toţi, unele sporturi nu sunt costisitoare, singura investiţie de care este nevoie fiind echipamentul pe care, odată cumpărat, persoană îl poate folosi în mod regulat. Plecând de la aceste idei, specialistii fac câteva recomandări util de urmat:

1. Ce echipament cumperi şi de unde pentru jogging/alergat

Atunci când vine vorba de mişcare, aceasta este una dintre cele mai populare alegeri. Locurile în care persoanele îşi pot desfăşura antrenamentul sunt reprezentate de parcuri şi piste de atletism. Specialiştii recomanda persoanelor să nu mănânce nimic cu minim trei ore înainte să alerge şi să se hidrateze în timpul acestei activităţi.

Potrivit specialistilor de la https://discount.ro/ echipamentul necesar pentru această activitate este compus din mai multe piese vestimentare.

Atât tricourile, bluzele, maiourile, cât şi pantalonii scurţi/lungi şi sorturile trebuie să fie confecţionate dintr-un material care să permită pielii să respire. Pe de altă parte, încălţămintea de alergare trebuie aleasă în funcţie de tipul de alergare practicat şi de modul de călcare în timpul sportului. Este de preferat ca persoanele să aleagă încălţăminte cu un număr mai mare decât poarta de obicei.

În plus, un cod de reducere Decathlon poate fi foarte util la achiziţionarea unui ceas cu GPS, care va ajuta la monitorizarea performanţelor, a pulsului şi a tensiunii.

2. Echipamentul pentru ciclism contribuie semnificativ la siguranţa pe şosele

Acest sport este extrem de avantajos, deoarece se poate practica nu numai în timpul liber, ci şi pentru a merge la serviciu, de exemplu. Bicicletele potrivite se pot achiziţiona folosind cupoane de reduceri şi trebuie alese în funcţie de scopul pentru care se vor folosi: mers pe şosea pentru a ajunge la serviciu, plimbări în timpul liber, pe teren denivelat sau în afara oraşului.

Cei care practică acest sport au nevoie de cască pentru ciclism şi echipament pentru vizibilitate în trafic: un tricou sau o vestă reflectorizantă şi un rucsac sau o bandă reflectorizantă care se va fixa pe îmbrăcăminte.

3. Mersul pe munte necesită echipament confortabil şi sigur

Persoanele pot practica acest sport pentru a-şi menţine sau îmbunătăţi condiţia fizică şi pentru a se delecta cu peisaje deosebite. Înainte de a porni la drum, trebuie să se achiziţioneze echipamentul special, adaptat acestui tip de activitate.

Trebuie aleşi bocanci de munte, cu o talpă semiflexibila şi aderenţa, care pot fi achiziţionaţi cu vouchere de reduceri. Mai mult, bocancul de munte ideal trebuie să ţină glezna fixă, pentru a evita eventualele accidentări care pot duce la entorse sau fracturi.

Îmbrăcămintea de munte trebuie să nu ţină transpiraţia şi să îi permită pielii să respire. Întrucât temperatura scade şi există şanse mari să fie vânt puternic, este recomandat ca persoanele să aibă în rucsac două bluze cu mâneci lungi şi o jachetă impermeabilă.

Rucsacul potrivit trebuie ales în funcţie de tipul de drumeţie. Acest obiect vestimentar trebuie să conţină doar lucrurile necesare. De asemenea, începătorii au nevoie de beţe de trekking (telescopice) pentru a nu-şi forţa picioarele. Acestea ajuta şi la parcurgerea mai uşoară a distanţelor lungi şi la păstrarea posturii corecte.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Doctorul Minune ep 39 rezumat: Adil se poate reface complet! Ce vedem in aceasta seara in ''Doctorul minune'' de la 20:00, pe Kanal D!

ULTIMĂ ORĂ USR SE OPUNE vehement: Anca Dragu explică de ce NU E NEVOIE de alegeri anticipate

BOMBĂ! S-a aflat cine este milionarul cu care a fost căsătorită Oana Cuzino? Are 70 de ani, dar arată de 45. Doar ceasurile lui costă 3 milioane de euro

ZODIAC CHINEZESC Ce animal ești în zodiacul chinezesc după data nașterii

Unde a ajuns animalul rănit și subnutrit, din videoclipul manelistului Dani Mocanu, duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”,

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies