Te-ai saturat de calcaie crapate si picioare urat mirositoare? Iata ce trebuie sa faci pentru a scapa de astfel de probleme VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 16 nov 2020, 15:55

Invitata in platoul emisiunii Draga mea prietena, doctorul Cristina Balanescu a vorbit despre calcaiele crapate si picioarele urat mirositoare, probleme pe care multi le considera a fi rusinoase.

"Nu sunt lucruri rusinoase dar devin jenante pentru persoana care le are si care trebuie sa le suporte zi de zi. Mirosul neplacut al picioarelor il intalnim destul de rar la femei dar suficient de acut ca sa le deranjeze. Cat priveste calcaiele crapate iarna nu ne deranjeaza, dar vara devin o povara. Dau una spect neplacut si sunt foarte periculoase. Aceste crapaturi se pot adanci, pot sangera si sunt o poarta de intrare pentru microbi".


Cristina Balanescu a explicat de ce apar calcaiele crapate.

"Majoritatea persoanelor care au aceasta problema au un defect la nivelul pielii. Apare in special la persoanele care au un ten uscat si o piele uscata. Este un deficit la nivelul legarii celulelor pe anumite portiuni, e vorba de partile in care se face flexia pielii".

Medicul a oferit si cateva solutii pentru rezolvarea acestei probleme.


"Daca e vorba de lipsa de vitamine va urma un tratament cu vitamine, daca e vorba de o ciuperca va urma un tratament antimicotic, daca problema este la nivelul celulelor nu avem ce face. Recomand o crema care poate fi preparata in casa. E vorba de o crema pe baza de glicerina. Glicerina se poate amesteca cu tincturi si uleiuri".

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!