TAXĂ pod Fetești 2021. Cum poți trece de podul de la Fetești, fără să oprești pentru a plăti taxa?

,
taxa pod fetesti dus-intors
Modalități de plată taxă pod Fetești[Sursa foto: unsplash]

TAXĂ pod Fetești 2021. Dacă vrei să mergi pe litoral, iată cum poți trece de podul de la Fetești, fără să oprești pentru a plati taxa.


In articol:

TAXĂ

pod Fetești 2021. Înainte de a ajunge pe litoralul românesc, turiștii trebuie să treacă pe podul Fetești-Cernavodă, iar pentru a face acest lucru trebuie să plăteasca taxa de pod dus-întors. Cum trebuie să procedezi dacă nu vrei să te mai oprești pentru a plăti taxa?

TAXĂ pod Fetești 2021. Cum să o plătești fără să te mai oprești?

TAXĂ pod Fetești 2021. Drumul spre mare implică trecerea pe podul Fetești-Cernavodă, trecere care este taxată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Practic, toți cei care vor să treacă pe podul Fetești-Cernavodă trebuie să plătească o taxă, valoarea acesteia fiind diferită în funcție de vehiculul cu care se face deplasarea, dar și în funcție de numărul de treceri. 

Cei care nu vor să se mai oprească pentru a plăti taxa de pod de la Fetești pot alege să facă plata prin SMS sau online.

TAXĂ pod Fetești 2021, plata prin SMS

TAXĂ pod Fetești 2021. Persoanele care nu vor să se mai oprească pentru a plăti taxa de pod de la Fetești trebuie să știe că pot face plata prin SMS. Pentru a face acest lucru este suficient să trimită SMS la 7577, mesaj care să conțină numărul de înmatriculare, dar și categoria tarifară corespunzătoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4).

După ce se va trimite acest SMS, expeditorul va primi un mesaj prin care i se va cere să confirme achiziția. Astfel, va trebui să trimită SMS la 7577 cu textul DA, în maximum 3 ore. Ulterior, persoana care a făcut plata va primi un SMS care va conține seria peajului, categoria acestuia, numărul de înmatriculare și data expirării.

Cei care aleg să plăteasca taxa de pod de la Fetești prin SMS trebuie să știe că pot face acest lucru înainte de trecere sau în termen de 24 de ore de la momentul în care au trecut. La întoarcere, taxa de pod trebuie plătită din nou.

TAXĂ pod Fetești 2021, plata online

TAXĂ pod Fetești 2021. Cei care nu vor să plătească taxa de pod prin SMS au la dispoziție posibilitatea de a face plata online, pe platforma special creată pentru acest serviciu.

Pentru a plăti taxa de pod Fetești online trebuie accesat https://www.taxadepod.ro/comanda-plati , iar aici trebuie completate datele referitoare la tipul autovehiculului, numărul de treceri, modalitatea de plată, iar ulterior va fi nevoie de completarea unor detalii legate de facturare, de autovehicul, dar și detalii legate de client.

Citeste si: Cum plătești taxa de pod de la Ruse și cât costă aceasta

TAXĂ pod Fetești 2021 benzinării

TAXĂ pod Fetești 2021. Cei care nu vor să plătească taxa de pod online sau prin SMS au la dispoziție și varianta de a plăti taxa de pod Fetești la benzinării. Majoritatea benzinăriilor oferă această posibilitate, iar plata poate fi făcută atât înainte de trecerea podului de la Fetești-Cernavodă, cât și după, dar nu mai târziu de 24 de ore.

TAXĂ pod Fetești 2021 la punctele de trecere

TAXĂ pod Fetești 2021. Persoanele care preferă metoda clasică pot plăti taxa de pod Fetești-Cernavodă direct la punctele de trecere. Cei care aleg să facă plata astfel trebuie să știe că există riscul de a sta la coadă pentru a face plata, mai ales în perioadele aglomerate sau în apropierea weekendului, atunci când numărul persoanelor care se îndreaptă spre mare este mai mare.

TAXĂ pod Fetești 2021. Care sunt tarifele?

TAXĂ pod Fetești 2021. Tarifele pentru traversarea podului Fetești-Cernavodă depind de tipul autovehiculului și de numărul de treceri. Iată care sunt prețurile care se aplică în funcție de aceste criterii.

taxa pod fetesti 2021
Tarifele pentru taxa pod Fetești 2021[Sursa foto: captura cnadnr.ro]

TAXĂ pod Fetești 2021 amendă. Ce se întâmplă dacă nu plătești taxa de pod?

TAXĂ pod Fetești 2021. Cei care nu plătesc taxa de pod Fetești-Cernavodă riscă să se aleagă cu amenzi usturătoare. Practic, valoarea amenzii poate fi de 10 sau chiar 20 de ori contravaloarea unei treceri, ceea ce înseamnă că amenzile pot ajunge de la 130 de lei și până la 910 lei. 

Citeste si: Vești bune pentru șoferi! Taxa de pod Giurgiu – Ruse va fi eliminată. Când se va aplica măsura?

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pedofil filmat în Oradea, în timp ce molestează o fetiţă. Unde l-au prins poliţiştii VIDEO

Cele mai simple metode de a plăti taxa de pod din zona Fetești - Cernavodă

Ionuţ Băluţă a câştigat centura WBC International la categoria supercocoş

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Acte necesare inmatriculare auto

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies