Taxă de 200 de lei pentru un cearșaf pe plajă. Ce stațiune îi supune pe turiști la o cheltuială mai puțin obișnuită

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 11 iul 2022, 16:52

Taxă de 200 de lei pentru un cearșaf pe plajă

Sursa: Istock

Un complex rezidențial de pe litoralul românesc cere turiștilor o taxă de 200 de lei pentru un cearșaf pus pe plajă. Decizia are scopul de a descuraja clienții care nu sunt cazați în complexul rezidențial să mai stea în fața umbrelelor.

Un complex din Năvodari a impus taxa pe cearșaf. 200 de lei costă să îți pui prosopul sau cearșaful pe plajă.

Taxa are rolul de a descuraja turiștii care nu sunt cazați în complex să se mai așeze „în fața primului rând de umbrele”.

Taxa pe cearșaf, mai scumpă decât șezlongurile

Turiștii care vin să facă plajă la complexul de la Năvodari sunt întâmpinați de un panou pe care sunt trecute prețurile pe care trebuie să le plătească.

Așadar, dacă vorbim de primul rând dinspre apă, două șezlonguri și o umbrelă costă 150 de lei, iar prețul scade pe măsură ce rândurile se îndepărtează de apă.

Cu toate acestea, un simplu cearșaf sau un prosop costă cu 50 de lei mai mult, dar nu trebuie să aibă mai mult de 1,4 pe 2 m.

După ce decizia reprezentanților complexului a stârnit un val de reacții, cele mai multe de nemulțumire, aceștia au explicat cum stau lucrurile prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook. Reprezentanții au declarat că acesta „este un complex rezidenţial exclusivist, unde se pot achiziţiona apartamente doar cu recomandare şi odată cu acceptarea unor reguli clare de conduită şi bună convieţuire în cadrul complexului”.

Citeste si: Doi turiști au fost dați dispăruți în Grecia, după ce au intrat în apă! Valurile erau extrem de puternice

„Proprietarii apartamentelor sunt în majoritate medici şi avocaţi care apreciază intimitatea în complex. Plaja şi restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenţilor şi invitaţilor acestora. Tariful solicitat pentru amplasarea cearşafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşază cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii”, se mai arată pe pagina sa Facebook a complexului din Năvodari.

Cât costă, de fapt, să închiriezi un apartament în Constanța pe perioada verii

Mai mult decât atât, conform lor, „zona alocată pentru cearşafuri pe plaja Marina Surf este în suprafaţă de 30% din plaja închiriată, conform legii şi este gratuită”.

Potrivit legii, trebuie să se asigure turiștilor locuri atât pentru cearșafuri, cât și pentru șezlonguri

„Zona destinată plajei pe nisip va fi stabilită în aşa fel încât să nu se suprapună cu zona destinată amplasării şezlongurilor şi va fi încadrată astfel: o latură va reprezenta limita dinspre uscat a plajei, o latură va reprezenta limita dinspre apă a plajei, iar celelalte două laturi vor fi reprezentate de linii imaginare perpendiculare pe limita dinspre apă”, se arată în articolul 19 al Ordinului menționat, conform hotnews.ro.

De asemenea, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului atrage atenția asupra faptului că, potrivit Ordinului nr. 1.204 din 26 martie 2010 pentru aprobarea Normelor metodologice privind autorizarea plajelor în scop turistic „suprafaţa sectorului/subsectorului de plajă folosită pentru închirierea şezlongurilor şi umbrelelor în suport fix va fi de maximum 70% din suprafaţa totală închiriată, diferenţa reprezentând-o zona destinată plajei pe nisip. La dimensionare nu se vor lua în calcul spaţiile destinate amplasării altor dotări de pe plajă”.

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies