Plajele din Egipt încep să se redeschidă treptat, însă turiștii nu au voie să între parfumați în apă pentru a nu atrage rechinii! Iată ce sfaturi au lansat autoritățile egiptene!

,
plajele din Egipt

Autoritatile din Egipt au inceput sa redeschida plajele

[Sursa foto: Pixabay.com]

Turiștii din Egipt nu au voie să între parfumați în apele marii Roșii, pentru a nu atrage rechinii. Mai multe submarine verifică în permanentă dacă sunt rechini în apropierea plajelor.

În urmă atacurilor provocate de rechinii care au ucis o turista româncă și una din Austria, în golful Sahl Hashesh, la sud de stațiunea Hurghada, autoritățile egiptene au transmis că au luat măsuri drastice pentru a proteja turiștii de la malul marii Roșii, aflați în vacanță.

Plajele din Egipt încep să se redeschidă treptat, însă turiștii nu au voie să între parfumați în apă pentru a nu atrage rechinii

La scurt timp după cele două atacuri ale rechinilor Mako, în apele Marii Roșii, autoritățile din Egipt au decis să închidă o mare porțiune de coasta, în care au interzis activitățile acvatice, precum scufundări, snorkelling sau windsurfing, conform Middle East Eye, citat de romaniatv.net

În dată de 1 iulie 2022, o turista austriacă în vârstă de 68 de ani a fost sfâșiată și ucisă de un rechin Mako, iar după doar trei zile, o româncă în vârstă de 40 de ani a fost omorâtă într-un alt atac feroce al unui rechin, la circa 600 de metri de locul în care s-a petrecut primul atac.

Citeste si: Imaginile morții Roxanei Donisan au fost surprinse de un turist. Ce spun părinții femeii: „S-a dus la moarte”

Imediat autoritățile egiptene au luat măsuri drastice pentru protecția turiștilor, chiar și prin distribuirea de sfaturi scrise despre lucrurile pe care cei care vor să înoate în mare sau scafandrii ar trebui să le facă, pentru a evita atacurile rechinilor.

Printre măsurile luate se numără și interzicerea aruncării cu mâncărurilor în apă, sau să folosească parfumuri în timp ce înoată în mare. După atacurile menționate anterior, autoritățile au închis timp de trei zile plajă respectivă.

Ministerul Mediului din Egipt a format, între timp, o comisie care să cerceteze incidentele anterioare. Și de asemenea a transmis un comunicat că membrii comitetului vor încerca să descopere motivele reale și exacte ale comportamentului rechinului care a comis cele două atacuri.

„Acesta este un fenomen nou, care impune că autoritățile să ia măsuri pentru protejarea turiștilor”, a transmis Ahmed Idriss, membru al Comisiei pentru Turism și Aviație Civilă din Camera Reprezentanților, potrivit romaniatv.net

Citeste si: Roxana Donisan, femeia ucisă în Egipt, s-a luptat cu rechinul care a atacat-o, pentru a-și salva viața

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce se întâmplă în Egipt după moartea celor două femei ucise de rechini

Ultima oră | DNA face anunțul oficial despre reținerea lui Niculae Bădălău

Ce se întâmplă în Egipt după moartea celor două femei ucise de rechini

Roxana Donisan, femeia ucisă în Egipt, s-a luptat cu rechinul care a atacat-o, pentru a-și salva viața

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies