Ţara în care persoanele nevaccinate nu mai au acces în şcoli, spitale şi mijloacele de transport în comun

,

Accesul la serviciile publice, inclusiv spitale, școli și cămine de bătrâni, va fi interzis persoanelor nevaccinate din anumite regiuni.


In articol:

China va interzice accesul persoanelor nevaccinate împotriva Covid-19 în școli, spitale, parcuri, supermarketuri, mijloace de transport în comun și alte locuri publice, potrivit Insider.

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români! Când vine valul 4 al pandemiei în România? Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății

Interzis în şcoli, spitale şi mijloacele de transport în comun

Această măsuraă strictă va intra în vigoare la sfârșitul lunii iulie și va fi adoptată în cel puțin 12 din cele 22 de provincii ale țării.

China vizează ca cel puțin 80% din populație să fie vaccinată anti-COVID-19, de a aceea autoritățile intensifică restricțiile asupra persoanelor care nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Astfel, persoanele nevaccinate nu mai au acces în zeci de spații publice. Printre acestea se află și cafenelele, sălile de fitness, benzinăriile și băncile.

Vaccinarea anti-Covid este „o datorie și o obligație a fiecărui cetățean”, a avertizat un consiliu local, care a scos în evidență situația pandemică „severă și complicată” din alte țări.

„Toată lumea este responsabilă pentru prevenirea și controlul epidemiei, iar vaccinarea începe de la mine!”, se nota pe un afiș emis săptămâna aceasta de județul Dingnan din provincia Jiangxi, care are aproximativ 220.000

de persoane.

China afirmă că a produs până acum 1,4 miliarde de doze de vaccin anti-Covid, aproape destule pentru a imuniza întreaga populație a țării cu prima doză, însă nu este foarte clar câte persoane au făcut rapelul.

„Toate acele strategii pe care le-au folosit pentru a-i ademeni pe oameni să se vaccineze s-ar putea să nu mai funcționeze în următoarea etapă a eforturilor de vaccinare”, a spus Yanzhong Huang, șeful pentru sănătate globală la Consiliul pentru Relații Externe.

Citeste si: Florin Cîțu, anunțul momentului despre restricții: „Nu scăpăm de mască!” Ce se întâmplă de la 1 august?

Totodată, China plănuieşte să întărească vaccinarea populaţiei, vaccinată majoritar cu serurile chinezești Sinopharm and Sinovac, cu o doză adiţională a vaccinului împotriva COVID-19 bazat pe tehnica ARN mesager și dezvoltat de companiile Pfizer şi BioNTech.

„Obligativitatea vaccinării poate fi singura soluție viabilă pentru rezolvarea acestei a problemei”, a precizat Yanzhong Huang.

„Începând cu 17 iulie, în principiu, persoanele care nu au fost vaccinate nu vor mai putea intra în anumite sedii publice, cum ar fi secțiile de internare din spitale, azilele de bătrâni, școlile sau bibliotecile”, se spune într-o notificare publicată în districtul Jingyan din Sichuan.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Este anunțul momentului! Permisul de sănătate devine obligatoriu într-o țară intens tranzitată de români

Spirite încinse! Florin Cîțu vs Ludovic Orban, bătălia pentru București - toate armele au fost scoase pe masă

Băutura care poate declanșa cancerul. Este oficial: una din 25 de persoane bolnave se îmbolnăvesc din această cauză. STUDIU

Ţara în care persoanele nevaccinate nu mai au acces în şcoli, spitale şi mijloacele de transport în comun

GOOGLE, amendă de 500 de milioane de euro în Franța. Care este motivul pentru care motorul de căutare a fost sancționat?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies