Tara care a devenit cea mai sigura din lume din punct de vedere al luptei impotriva COVID-19! Intr-o luna, cazurile au scazut de la 460 la 16!

,

Australia susține că a devenit cea mai sigură țară din lume în acest moment din punct de vedere al luptei impotriva noului coronavirus.


In articol:

Astfel ca oficialitățile locale au relaxat măsurile, astfel că bazinele de înot, terenurile de golf, dar și alte sporturi și-au reintrat în funcțiune.

"Australienii au obținut o învoire. Trebuie să repornim economia, trebuie să repornim societatea", a sustinut premierul Scott Morrison, preluat de CNN.

Pe data de 8 mai a fost programată în Australia o ședință de Guvern în care vor fi discutate și alte măsuri de relaxare.

Cum a devenit Australia cel mai sigur loc din lume în raport cu pandemia de coronavirus

Situația din Australia s-a schimbat foarte mult în bine în ultima lună. Dacă în ziua de 28 martie, acolo s-au raportat 460 de cazuri de noi îmbolnăviri de COVID-19, pe data de 1 mai, numărul cazurilor a fost doar de 16!

Și veștile bune nu se opresc aici. Regiunea Queensland nu a mai raportat niciun caz nou din 27 aprilie 2020, în timp ce Australia de Sud de mai bine de o săptămână.

Citeste si: Coronavirus Romania, 2 Mai. Cum arata noul bilant al infectarilor?

Citeste si: Sapte persoane retinute in urma unui scandal provocat pe strada, de 1 mai in orasul Blaj! Au fost date amenzi de zeci de mii de lei!

Toate aceste elemente i-au determinat pe oficialii australieni să declare că țara lor a devenit una dintre cele mai sigure din lume.

Așa că au relaxat limitele privind adunările publice, de la două la zece persoane. De asemenea, în Australia de Vest au fost redeschise vineri parcurile naționale, iar 60% dintre elevii școlilor publice s-au întors în sălile de clasă.

Și mai sunt și alte noutăți: bazinele de înot, dar și piscinile publice au fost redeschise, s-a dat iar drumul bazelor și terenurilor de golf, precum și pescuitului.

În Australia, o țară cu aproximativ 25 de milioane de locuitori, au fost confirmate până la 1 mai 6.783

de cazuri de coronavirus și 98 de decese. Numărul pacienților care s-au vindecat este de 5.789. (sursa: digisport.ro)

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sapte persoane retinute in urma unui scandal provocat pe strada, de 1 mai in orasul Blaj! Au fost date amenzi de zeci de mii de lei!

Vești MARI pentru români! Guvernul va face plăți în BANI sau în NATURĂ în anumite situații

Ce job modest are acum Sebastian Chitoșcă de la Survivor Romania, dupa ce a fost fotbalist de Liga 1. Unde lucrează si sotia sa?

Coronavirus Romania, 2 Mai. Cum arata noul bilant al infectarilor?

Mai puternica decat orice ingrijorare, mai deprimanta decat orice izolare este perspectiva de a nu avea vacanta! Ce mai ramane pe harta destinatiilor noastre in vremuri de...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies