Sute de blocuri și două spitale din București rămân de luni fără apă caldă. Termoenergetica va opri furnizarea apei calde pentru mai multe zile

,
Sute de blocuri din București rămân de luni fără apă caldă

Sute de blocuri din București rămân de luni fără apă caldă

[Sursa foto: PixaBay]

Vești proaste pentru bucureșteni! Începând de luni, 16 mai 2022, Termoenergetica va opri furnizarea apei calde pentru sute de blocuri din mai multe cartiere și două spitale.


In articol:

Ziua de luni va începe prost pentru locuitorii mai multor cartiere din București care vor rămâne fără apă caldă pentru câteva zile, după ce Termoenergetica București a anunțat că va opri furnizarea apei calde începând cu data de 16 mai 2022.

Sute de blocuri și două spitale din București rămân de luni fără apă caldă

Pe lângă câteva sute de blocuri, vor râmână fără apă caldă și spitalul Clinic Colentina și Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș„.

Anunțul a fost făcut de Energetica București care a anunțat ce zone vor fi afectate. Oprirea furnizării de apă caldă este programată să dureze câteva zile, timp în care se va încerca remedierea avariilor. 

Citeste si: Este oficial, programul de muncă al angajaților din România poate fi redus! Tot ce trebuie să știi despre programul KURZARBEIT 2022

„Lucrări la rețelele primare în Sectoarele 1 și 2 din București

București, 13 mai 2022 – Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că, începând de luni, 16 mai, în zona Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Calea Floreasca, Vaporul lui Assan și Pasajul Obor se vor desfășura lucrări de remediere a mai multor avarii la rețeaua primară DN 700, cu o vechime de aproape 50 de ani. Pentru efectuarea intervențiilor, va fi oprită furnizarea apei calde de consum pentru nouă puncte termice, respectiv 90 de blocuri și pentru Spitalele Colentina și Matei Balș. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este vineri, 20 mai 2022, ora 24.00.

Tot în Sectorul 2, un alt șantier va fi deschis, luni, pe Șoseaua Mihai Bravu, între Șoseaua Iancului și intersecția de la Bucur Obor, pentru înlocuirea a aproximativ 100 de metri de conductă DN 600.

Vechimea acestei rețele este de peste 50 de ani. Va fi oprită furnizarea apei calde de consum pentru șase puncte termice și șase module termice, ce deservesc 71 blocuri, o industrie și Colegiul Național ”Iulia Hașdeu”. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este vineri, 20 mai 2022, ora 24.00.

Citeste si: Mama lui Radu Mazăre a murit după ce și cel de-al doilea fiu a ajuns la închisoare

Și în Sectorul 1 al Capitalei, în perimetrul străzilor Calea Floreasca, Șoseaua Pipera, Bulevardul Nicolae Caramfil, acolo unde au fost deja efectuate lucrări pentru schimbarea unor cupoane de țeavă, se continuă cu intervențiile pentru remedierea mai multor avarii depistate în continuarea lucrărilor deja efectuate, la rețeaua DN 800, cu o vechime de aproape 40 de ani. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă pentru 10 puncte termice care alimentează un număr de aproximativ 229 de blocuri va fi sistată până vineri, 20 mai 2022, ora 24.00.

Citeste si: Fără parcări gratuite în București. Viceprimarul Capitalei: „Avem parcări publice goale și lângă trotuare pline de mașini”

Manevrele tehnice de golire a conductelor, aerisirile și lucrările de reparații vor fi începute încă din cursul dimineții de luni. După finalizarea tuturor tipurilor de lucrări, vor fi efectuate operațiunile de umplere a tronsoanelor de conductă. Este important de subliniat că echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.„, este anunțul celor de la Termoenergetica București. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Jobul plătit cu 14.000 de lei pentru care nu există candidaţi. Angajaţii se pot califica şi la locul de muncă

Ce se întâmplă cu fondurile de pensii? Lovitură totală pentru români

Scene incredibile în București: Mașina de filaj de la Antidrog a fost săltată de Poliția Locală, chiar în timpul unui flagrant

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Calendar creștin ortodox 28 mai 2022: Pe ce sfânt îl sărbătorim. Rugăciunea de sâmbătă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies