Subiecte Romana BAC 2020: ce au avut de rezolvat elevii

,
BAC 2020
BAC 2020

Subiecte Romana BAC 2020 - UPDATE: ce varianta s-a extras. Lista de cerinte pe care au avut-o de rezolvat elevii.


In articol:

UPDATE Subiecte Romana BAC 2020: La profilul real, elevii au avut de analizat un fragment din textul “Amintiri despre G.

Călinescu”, de Mircea Banu, care a inclus si redactarea unui text de 150 de cuvinte tot cu plecare de la fragmentul primit. La cel de-al II-lea subiect, elevii au avut de prezentat perspectiva narativă din textul “Arhanghelii”, de Ion Agârbiceanu. La al III-lea subiect, absolvenţii de clasa a XII-a au trebuit să redacteze un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţile unei comedii studiate.

Absolventii claselor a XII-a sustin incepand de astazi examenul de Bacalaureat. Peste 155.000 de candidati sunt inscrisi pentru sustinerea probelor. Dintre acestia, 31.800 sunt din promotiile anterioare.

Subiecte Romana BAC 2020: modele de subiecte

Anterior inceperii examenului, pe site-ul Ministerului Educatiei au fost publicate mai multe modele de subiecte. Fiecare varianta este impartita in 3 subiecte mari. Subiectul I este notat cu 50 de puncte, subiectul al II-lea este notat cu 10 puncte, iar subiectul al III-lea este notat cu 30 de puncte.

Elevii vor trebui sa faca analiza pe baza unui text, sa comenteze un fragment dintr-o opera si sa redacteze un eseu de minimum 400 de cuvinte pe baza unui text narativ studiat.

Citeste si: Bacalaureat 2020. Proba la limba romana se va sustine astazi. Ce masuri speciale s-au luat pentru intrarea in sali

Subiecte Romana BAC 2020: ce masuri de protectie a elevilor au fost luate

BAC 2020
BAC 2020

Examenul de Bacalaureat din acest an se desfasoara in conditii speciale. In fiecare centru de examinare se va face un triaj la intrare; astfel, elevii nu trebuie sa aiba o temperatura mai mare de 37.3 grade Celsius.

De asemenea elevii vor fi obligati sa poarte masca de protectie si vor sta maxim 10 in sali, la o distanta de minimum 2 metri unul fata de celalalt.

Salile vor fi dezinfectate regulat dupa sustinerea fiecarei probe.

Citeste si: Bacalaureat 2020. Cand va fi organizata a doua sesiune a bacalaureatului din acest an

Citeste si: Bacalaureat 2020. Noi reguli pentru elevi introduse din acest an. Ce trebuie să știe toți absolvenții de liceu

Subiecte Romana BAC 2020: calendarul examenului de Bacalaureat din acest an

Iata care este calendarul examenului de Bacalaureat 2020. In perioada 11- 17 iunie s-a realizat echivalarea competentelor lingvistice si digitale. Astazi, pe 22 iunie, elevii sustin proba scrisa la Limba si Literatura Romana.

Pe 23 iunie va avea loc proba scrisa la Limba si Literatura Materna. Pe 24 iunie va avea loc proba scrisa obligatorie a profilului, iar in data de 25 iunie elevii vor sustine proba scrisa la alegere a profilului.

Rezultatele examenului de Bacalaureat vor fi afisate in data de 30 iunie, pana la ora 12:00. Contestatiile se vor depune in aceeasi zi intre orele 16:00 si 20:00, sau pe 1 iulie intre orele 08:00 si 12:00, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe data de 5 iulie.

Subiecte Romana BAC 2020: rezultatele din acest an vor fi anonimizate

BAC 2020
BAC 2020

Premiera acestui an este reprezentata de faptul ca rezultatele vor fi anonimizate, iar pe listele afisate la aviziere sau pe internet nu vor mai aparea numele elevilor. Acestia vor primi anterior un cod unic, iar notele obtinute la examenul de Bacalaureat vor fi afisate in dreptul acestui cod.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Calendar Ortodox 18 septembrie. Ce sărbătoare este sâmbătă?

Simona Halep anunță când se retrage pentru a face copii: 'Mai vreau să joc 2-3 ani, îmi doresc să mai ajung în top 10'

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Ministrul Mediului reacționează după ce Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști au fost bătuți crunt: ”S-a ajuns mult prea departe”

Două localități din apropierea Bucureștiului impun din nou restricții după ce rata de infectare a depășit 2 la mia de locuitori

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies