Subiecte EVALUARE NATIONALA 2020: ce a picat la Limba si Literatura Romana

Elevi la examen

Subiecte Evaluare Nationala 2020: ce au avut de rezolvat elevii la proba de Limba si Literatura Romana.


In articol:

Absolventii claselor a VIII-a sustin astazi prima proba a Evaluarii Nationale, proba scrisa la Limba si Literatura Romana. Examenul a inceput la ora 09:00, durata probei este de 2 ore, insa elevii vor avea voie sa paraseasca salile de clasa dupa o ora.

Subiecte Evaluare Nationala 2020: Examenul din acest an se desfasoara in conditii speciale, toti elevii fiind nevoiti sa treaca printr-un triaj epidemiologic: temperatura lor trebuie sa aiba o valoare sub 37.3 grade Celsius.

Citeste si: Revenirea la scoala pentru pregatire si examenele nationale - Noile reguli

Subiecte Evaluare Nationala 2020: ce le-a picat elevilor

Elevi la examen

La Evaluarea Nationala din acest an, elevii au de rezolvat subiecte care nu contin materia care ar fi trebuit predata in semestrul 2 al anului scolar.

Potrivit Ministerului Educatiei, subiectele au fost elaborate respectand mai multe criterii, printre care: o formulare clara si concisa a cerintelor, care nu lasa loc de interpretari, un nivel mediu de dificultate si posibilitatea de a le rezolva cu usurinta in timpul de 120 de minute, care este la dispozitia elevilor.

Subiecte Evaluare Nationala 2020: Ministrul Educației, Monica Anisie a explicat ca subiectele sunt securizate pe un server si vor fi accesibile oricarui elev care a tinut pasul cu recapitularea materiei.

Citeste si: Calendarul Evaluării Naționale 2020. Când sunt programate examenele?

Subiecte Evaluare Nationala 2020: lista cerintelor care le-a picat elevilor

Subiecte Evaluare Nationala 2020: la primul subiect elevii au avut de analizat un text scris de Sorin Titel. Elevii au trebuit sa precizeze sinonime pentru o serie de cuvinte, sa explice rolul unei cratime, sa explice modul de formare a unor cuvinte, sa transcrie doua cuvinte care contin diftongi si sa formuleze ideile principale si ideile secundare ale textului.

La punctul B al primului subiect elevii au avut de realizat o compunere de minimum 150 de cuvinte in care sa motiveze apartenenta la genul epic a textului dat.

Subiecte Evaluare Nationala 2020: la subiectul al II-lea elevii au avut de rezolvat mai multe cerinte bazate pe un text scris de Ionut Cristian Ungureanu.

La punctul B al subiectului II elevii au avut de redactat o naratiune de 150 - 300 de cuvinte in care sa prezinte o intamplare din timpul unei activitati preferate.

Subiecte Evaluare Nationala 2020: conditii speciale pentru elevii

Evaluarea Natonala din acest an se desfasoara in conditii speciale. Astfel, in fiecare sala de clasa elevii sunt asezati in banci o distanta de cel putin 2 metri unul fata de celalalt.

De asemenea, fiecare elev primeste cate o masca la intrarea in unitatea de invatamant in care sustine examenul, si inca una la plecare. Dezinfectarea mainilor este obligatorie pentru toata lumea.

Elevii care se afla in izolare si care nu se vor putea deplasa la centrele de examinare pentru a sustine probele la Evaluarea Nationala 2020 vor participa la o a doua etapa a examenului, care va fi organizata special pentru ei.

Subiecte Evaluare Nationala 2020: ce masuri s-au luat pentru protectia elevilor

Elevi la examen

Potrivit Ministerului Educatiei, in fiecare centru de examinare din tara s-au luat urmatoarele masuri pentru protectia elevilor:

se realizeaza curatenia si dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de examen (pupitre, mese, scaune), clantei usii, manerelor de la geamuri, pervazul ferestrei, prin stergere cu apa si detergent, apoi cu substante biocide;

intrarile/iesirile, precum si sensul de deplasare pe coridoare, catre salile de examen si alte incaperi, vor fi semnalizate corespunzator si dezinfectate in mod regulat;

se asigura existenta, in regim permanent, de sapun, prosoape de hartie, dispensere cu dezinfectant pentru maini, care vor fi reincarcate ori de cate ori este necesar;

In salile de clasa examenele se vor desfasura prin stabilirea locurilor astfel incat sa existe o distanta intre candidati, pe randuri si intre randuri, de 2 m unul fata de celalalt.

Subiecte Evaluare Nationala 2020: calendarul examenului din acest an

Evaluarea Nationala din acest an se desfasoara dupa un calendar special. Astfel, in data de 15 iunie va avea loc proba scrisa la examenul de Limba si Literatura Romana. In data de 17 iunie elevii vor sustine proba scrisa la examenul de Matematica.

In data de 18 iunie se va sustine proba scrisa la Limba si Literatura Materna. Rezultatele partiale vor fi afisate in data de 22 iunie 2020, pana in ora 12:00. Contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, in intervalul orar 14:00 - 20:00. Rezultatele finale vor di afisate in data de 27 iunie.

Nota limita pentru admiterea in liceu este 5, aceeasi cu cea din anii precedenti.

Citeste si: Subiecte EDU.ro 2020: Ce a picat la Română la Evaluarea Naţională

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies