Stelute de brad

DSCN6188

Au o aroma aparte datorita gemului de gutui!

Ingrediente

Faina 200 g
Galbenus 1 buc
Zahar 80 g
Unt 100 g
Gem de gutui 150 g
Zahar pudra 150 g
Zeama de lamaie 25 ml
Sirop de menta 25 ml
Sirop de rodie 25 ml

Mod de preparare

Se pregateste un aluat din faina cernuta, galbenus, zahar si unt fulgi.
Se infasoara aluatul in folie de plastic si se tine la frigider 1 ora, apoi se intinde pe o planseta pudrata cu faina si se taie in forma de stea.
Se pun stelutele pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se coc 8-10 minute la 180 grade.
Se racesc si se lipesc cu gem de gutui.
Se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie, siropul de menta, siropul de rodie in trei castroane separate. Cu aceste glazuri se ung stelutele.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate