Statistici TERIFIANTE: Se moare pe capete in spitalele din Romania!

,

Situatia in spitalele din Romania este din ce in ce mai grava.

Potrivit unui raport publicat de Institutul National de Sanatate Publica, in ultimii 12 ani, numarul infectiilor dobandite in spitale aproape s-a dublat, ajungand de la aproximativ 10 mii in 2005, la 19 mii anul trecut.

Cea mai mare crestere s-a inregistrat la infectiile digestive, numarul acestora crescand la 8.000, de la 900. Iar cazurile de septicemie au crescut si ele cu pana la sase ori, in timp ce numarul infectiilor urinare s-a dublat.

De vina, conform raportului, ar fi infrastructura invechita din spitale care ingreuneaza controlul infectiilor.

„Identificarea, analiza, controlul si monitorizarea riscului infectios intra-spitalicesc la nivelul furnizorilor de servicii de sanatate inregistraza inca deficiente semnificative. Raportarea infectiilor asociate asistentei medicale sau a incidentelor/accidentelor cu risc infectios ocupational este deficitara. Masurile de restrangere a auto-administrarii si a abuzului de antibiotice sunt insuficient promovate si investigate, iar supravegherea/monitorizarea fenomenului de rezistenta la antibiotice este de mult timp suboptimala”, se arata in raportul INSP.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Când trecem la ora de vară în 2021. Data și ora exactă când dăm ceasurile înainte

Taxă de 7 lei/oră pentru parcare în Constanţa - Primarul Chiţac explică măsura: 'Avem 150 de mii de mașini și 30 mii de locuri de parcare'

Cutremur în media! S-a aflat cine a fost iubita secretă a lui Mircea Badea. Este celebră și au fost împreună 7 ani

Cât costă, de fapt, un apartament cu două camere în Ferentari

Faimoșii au decis! Pe CINE vor să trimita acasa? Ea este prima concurenta nominalizata spre eliminare in aceasta saptamana!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies